Samsun Üniversitesi'nde Fahrettin Ulusoy Camisi'nin Temeli Atıldı

TAKİP ET

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde, merhum iş insanı Fahrettin Ulusoy adına inşa edilecek caminin temel atma töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve diğer önemli isimler katıldı.

Samsun Üniversitesi'nin Ballıca Kampüsü'nde gerçekleştirilen törende, merhum iş insanı Fahrettin Ulusoy adına yapılacak caminin temeli atıldı. Vali Orhan Tavlı, törende, Fahrettin Ulusoy'u 30 yıl önce Ayvacık Kaymakamlığı sırasında tanıdığını ifade ederek, "Onlar sadece Samsun'un değerleri değil, ülkemizin ve tüm insanlığın değeridir. Onlar ülkemizin ekonomisine, istihdamına güç verdiler, destek verdiler. Allah rahmetli Fahrettin abiden ve sizlerden razı olsun." dedi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, camiyi yaptıran Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy'a teşekkür ederek, projenin bir eğitim yuvası içinde olmasının önemine vurgu yaptı. Camiyi babası adına yaptıran Eren Günhan Ulusoy, projenin, babasının eğitime verdiği destekten ilham aldığını belirterek, "Babamın eğitime verdiği desteği bildiğimiz için bizleri aile olarak ayrıca heyecanlandırdı. Babamızın, 'Arkamızdan iyi insan desinler yeter oğlum' sözünden hareketle bizler de bu projeyi üstlenmiş olduk." şeklinde konuştu.

Temel atma törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ve birçok davetli katıldı.

Sonuç:

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde düzenlenen cami temel atma töreni, bölgeye önemli bir kültür ve ibadet alanı kazandıracak. Fahrettin Ulusoy'un eğitim ve kültür alanındaki katkıları anısına yapılacak cami, bölge halkının kullanımına sunulacak ve geniş bir topluluk için önemli bir merkez haline gelecektir.

samsun Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Fahrettin Ulusoy camii temel atma töreni samsun valisi orhan tavlı siyasiler milletvekili çiğdem karaaslan mehmet muş murat çan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın samsunhaber gündem haber