Samsun Valiliği'nde Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Samsun Valiliği'nde düzenlenen toplantıda, orman yangınlarıyla mücadele stratejileri ele alındı.

Toplantıya Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlık ettiği, Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Halim Özdemir, Orman ve İşletme Müdürü Menderes Özkolay ile ilgili kurum müdürlerinin katıldığı görüldü.

Toplantının ana gündem maddesi, orman yangınlarıyla mücadelede kamu kurumları arasında iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi üzerine odaklandı. Ayrıca, orman yangınlarıyla mücadelede kamu kurumlarının görev dağılımı ve sorumlulukları ele alındı. Toplumda orman yangınlarının önlenmesi ve farkındalık oluşturulması için yapılacak çalışmaların da görüşüldüğü belirtildi.

Orman yangınlarının ciddi bir çevresel tehdit oluşturduğu ve bu tür felaketlerle mücadelenin herkesin sorumluluğunda olduğu vurgulandı. Kamu kurumlarının iş birliği ve halkın bilinçlendirilmesiyle orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol altına alınmasının daha etkin hale geleceği üzerinde duruldu.

samsun samsun valilik valilikte orman yangınıyla mücadele toplantısı orman yangınları ile mücadele samsun haber gündem haber