Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı; 'AFAD Gönüllü Sayısı Artmalı'

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta koordinatör vali olarak görev yapan Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, Düzce'deki programa bağlandı. Dağlı, AFAD gönüllülüğünün sayısının çoğaltılması, belediyelerin arama-kurtarma ekiplerini artırması gerektiğini söyledi. 

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Düzce Üniversitesi, 'Deprem Yönetimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' düzenledi. Çalıştaya Samsun Valisi Kahramanmaraş koordinatör Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı katılarak, deprem sonrası alınan derslerle ilgili bilgiler verdi. 

'12 BİNİN ÜZERİNDE 
ARTÇI DEPREM'

Çevirim içi olarak programa bağlanan Samsun Valisi Kahramanmaraş koordinatör Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı konuşmasında, Kahramanmaraş afet bölgesinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı. Depremin 37. gününde, 12 binin üzerinde artçı yaşandığını, 12 il ve 62 ilçenin etkilendiğini söyleyen Doç. Dr. Dağlı, her türlü donanıma sahip koordinasyon tırlarının her kurumda bulunmasının önemine değindi.

Program, 'Teknik Boyutlarıyla Deprem Yönetimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri' ile "Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Boyutlarıyla Deprem Yönetimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı oturumlarla sona erdi. 

LOJİSTİK VE 
EKİP VURGUSU 

Deprem bölgesinde çalışanların lojistiğinin de dikkate alınması gerektiği uyarısında bulunan Vali Dağlı, mülki idare amirlerinin kendi il ve ilçelerinin imkanlarını deprem bölgesine entegre etmesinin önemli faydalar sağlayacağı vurgusunda bulundu. AFAD gönüllülüğünün sayısının çoğaltılması, belediyelerin arama-kurtarma ekiplerini artırması, emniyet ve silahlı kuvvetlerin arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetlerinin kullanılmasının da yarar getireceği değerlendirmesinde bulanan Dağlı, bir daha böyle büyük afetler yaşanmaması temennisiyle sözlerini sonlandırdı. 

İHA