Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı: TEKNOFEST'in Merkezi Samsun'dur

TAKİP ET

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, gelecek yıl kentte düzenlenecek olan TEKNOFEST Samsun'un Karadeniz TEKNOFEST olarak tanımlanması sonrası yaptığı açıklamada, "TEKNOFEST'in merkezi Samsun'dur "dedi. 

Türkiye'nin tek havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali TEKNOFEST, 2020 yılında Gaziantep'de, bu yıl ise İstanbul'da düzenlenmişti. TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da düzenlenme kararı alınmıştı. TEKNOFEST Samsun ismi ile duyurulan festivalin 'TEKNOFEST Karadeniz' olarak son dönemde tanımlanmaya başlanması ve çevre illerden program haberlerinin duyulması, 'etkinliğin kentteki ağırlığı ve merkez olma özelliği azalıyor mu?' endişelerini beraberinde getirdi. 

DENEYAP ATÖLYELERİ KURULUYOR 

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, gazetemizin gündeme getirdiği konunun ardından yazılı açıklama yaparak yüreklere su serpti. Vali Dağlı, TEKNOFEST'in merkezinin Samsun olduğunun altını çizerek,  "Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’in yapıldığı İstanbul’da TEKNOFEST’in 2022 yılında Samsun merkezli olarak Karadeniz’de düzenleneceği belirtilmiş ve açıklamanın hemen akabinde Samsun ilimizde çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda 4 Kasım 2021 Perşembe günü T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’ın katılımı ile Samsun’umuzda toplantı düzenlenmiş olup ayrıca ilimizde Kalıcı İzler Komisyonu ve alt komisyonlar kurularak Samsun merkezli düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022 için Deneyap Atölyeleri ve Bilim Merkezlerinin kurulum çalışmaları başlatılmıştır "dedi. 

LANSMAN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DUYURULACAK 

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, TEKNOFEST programının önümüzdeki günlerde lansman ile kamuoyuna duyurulacağı müjdesini vererek, "TEKNOFEST 2022’nin merkezi olan Samsun’da hazırlık çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmekte olup festivalin Samsun ilimizde düzenleneceği tarih ve yer önümüzdeki günlerde yapılacak lansmanda kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ayrıca TEKNOFEST 2022 kapsamında yapılacak yarışmalarda belirlenen sayıdaki finalist, ilimizde festivalin yapılacağı alanda ve tarihte projelerini sergileyeceklerdir. 
2022 yılında yapılacak olan TEKNOFEST, Samsun merkezli düzenlenecek olup bu konuda herhangi bir değişiklik olmamıştır "ifadelerini kullandı. 

3 ARALIK HHALK 

Haber: Zekeriya FIRAT