Samsun Valisi Zülkif Dağlı Tepkilere duyarsız kalmadı YEDAŞ'a gitti

TAKİP ET

Samsun'da kar yağışıyla birlikte uzun saatler elektriksiz kalan vatandaşların tepkilerine duyarsız kalmayan Vali Zülkif Dağlı, YEDAŞ'ı ziyaret edip Genel Müdür Hasan Bora'dan brifing aldı

Samsun'da ve bölgesinde kar yağışının düştüğü ilk andan itibaren özellikle kırsal bölgelerde büyük çapta elektrik kesintileri meydana geldi. Bazı elektrik dağıtım hatları kar yükünden dolayı yıkıldı.

Vatandaşlar, YEDAŞ'ın 186 nolu Arıza Hattı'na çok sayıda çağrı bıraktı. Kar yağışının şehir merkezinde de kendisini göstermesi üzerine mahallelerde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı. Zaman zaman bu kesintiler yaklaşık 20-25 saat sürdü. YEDAŞ'tan edinilen bilgiye göre 986 trafonun enerjisiz kaldığı öğrenildi.

KOMBİLERİ AÇAMADI
Dondurucu soğukta evlerinde elektriksiz kalan vatandaşlar, YEDAŞ'a ulaşamamaktan dert yandı. Çocuklarının üşüdüğünü, kombi açamadıklarını belirten Samsunlular, elektriksiz soğukta mahsur kaldıklarını öne sürdü. Sosyal medyada YEDAŞ'a yönelik tepki mesajları dikkat çekti. YEDAŞ ise sürekli aynı bilgilendirme mesajını paylaştı.

VALİ DAĞLI'DAN ZİYARET
Samsunluların sosyal medyadaki tepkilerine duyarsız kalmayan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, YEDAŞ Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgeler hakkında YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora'dan bilgi alan Vali Dağlı, vatandaşların mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi için talimat verdi.

EKİPLERİMİZ SAHADA
YEDAŞ'ın sahada 100'ün üzerinde araç ile 215 personeli ile hizmet verdiği kaydedildi. 986 trafonun enerjisiz olduğunu, ekiplerin çetin kış şartlarında canı pahasına gece gündüz dondurucu soğukta büyük özveriyle çalıştığını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ise kısa sürede enerjisiz trafo sayısını 400'e kadar düşürüleceğini kaydetti.

25 Ocak tarihli HHALK Gazetesi

Haber: N. Alper CABBAR