Samsun ve Adana'da uyuşturucunun 'kökünü kurutma' operasyonu

TAKİP ET

Samsun ve Adana'da uyuşturucu tacirlerine yönelik 'kökünü kurutma' operasyonu yapıldı. 7 aylık teknik takip sonucu yapılan operasyonu Bakan Süleyman Soylu bizzat yönetirken, 303 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana ve Samsun'da sokak satıcılarına yönelik 'Kökünü Kurutma Operasyonu' düzenlendi.   

Samsun'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabah 05.30’da 162 ekip, 6’sı özel harekat polisi olmak üzere 557 personel, 2 İHA ve 5 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile merkez ve ilçelerde 64 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda Samsun'da 94 olmak üzere Adana'da dahil 303 kişi gözaltına alındı.  Operasyon anları ise polis kamerası tarafından kaydedildi. 


  
7 AYLIK TEKNİK 
TAKİP YAPILDI 

Yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalarda ve operasyon esnasında yapılan eş zamanlı aramalarda 2 bin 649,04 gram metamfetamin maddesi, 573,9 gram bonzai (sentetik kannabinoid) maddesi, 840,45 gram esrar maddesi, 601 adet extacy hap, 34 bin 966 adet sentetik ecza, 39,2 gram kokain maddesi, 16 kök kenevir bitkisi, 12 adet hassas terazi, 61 adet uyuşturucu madde kullanımına yarar aparat, 3 adet esrarlı sigara, 21 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 83 adet tabanca fişeği ve tüfek kartuşu ele geçirildi. Tabancalardan birinin oyuncak araba içine gizlenmiş olduğu dikkat çekti. 


 
BAKAN SOYLU 
BİZZAT YÖNETTİ 

Operasyonu bizzat yöneten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana ve Samsun'daki uyuşturucu operasyonlarında toplam 303 sokak satıcısının gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Soylu, Adana Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi merkezine yaptığı açıklamada, uyuşturucu denilen belayı tamamen silip atmak istediklerini ifade ederek, "Uyuşturucunun kökünü kurutmak için gerek emniyet teşkilatımız gerek jandarma teşkilatımız büyük bir çaba sarf etmektedir. İnanıyoruz ki gerek sınırlarımızda gerek sınırlarımızın içerisinde bu uyuşturucu belasını ülkemizden söküp atacağız. Hem ailelerimize hem anneye ve babaya saygıya hem gençlerimizin geleceğine büyük bir tehdit olan bu uyuşturucu belasıyla, terörle nasıl mücadele ediyorsak, suç ve suçluyla her alanda mücadele ediyorsak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Aziz milletimiz bize güvensin, aziz milletimiz bize itimat etsin" diye konuştu. 

'ONLARI İZLİYORUZ'

Bakan Soylu şöyle devam etti; "Ben öncellikle tüm Türkiye’de bu mücadeleyi yapan Emniyet Teşkilatımıza ve Jandarma Teşkilatımıza ve aynı zamanda tüm arkadaşlarımıza bu mücadele birlikte çalıştığımız tüm savcılıklarımıza ve yargı camiasına özellikle teşekkür etmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun. İnanıyorum ki bu belayı da Türkiye’de ortadan kaldıracak en alt seviyelere indireceğiz. Aileleri ve gençlerimizi inşallah bu beladan kurtaracağız. Allah razı olsun teşekkür ediyorum. Bu operasyonlar uyuşturucu satıcılarını ele geçirme operasyonudur. 9 aydır teknik takiple savcılık ve mahkeme kararıyla izlenmektedirler. Yani burada en önemli meselelerden bir tanesi bazen vatandaşlarımı şöyle bir şey söylüyorlar, haklı olarak. Biz sokağın köşesinde satıldığını görüyoruz acaba niye müdahale edilmiyor. Aslında biz onları görüyoruz. Biz onları mahkeme kararıyla zapta alıyoruz. Ardından hemen uzun izleme sonucunda çünkü oraya satıcıya ulaşıyoruz. Satıcıdan ona satana ulaşmaya çalışıyoruz. En nihayetinde kökünü kurutma dediğimizin anlamı da tam budur. Yani bunun kökü neredeyse oraya kadar gidebilecek sabırla tüm teknik kabiliyetlerimizle ve kapasitelerimizle bu operasyonları gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

VALİ DAĞLI: FIRSAT 
VERMEYECEĞİZ 

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada, "Uyuşturucu tacirlerinin kökünü kurutacak, gençlerimizi zehirlemelerine fırsat vermeyeceğiz. Bu sabah başarıyla gerçekleştirdikleri ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’yla 94 zehir tacirini gözaltına alan ve çok sayıda uyuşturucu madde ele geçiren Emniyet personelimizi tebrik ediyorum" dedi.  İHA