Samsun YİKOB'dan 1 milyar TL'lik yatırım

TAKİP ET

YİKOB'un kurulduğu günden bu yana 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptığını açıklayan Vali Zülkif Dağlı, inşa ettiği eğitim binası sayısının 154 olduğunu belirtti

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Başkanı Vali Yardımcısı İbrahim Civelek ve YİKOB Şube Müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi. 

2014 yılından bugüne kadar 854 proje hayata geçiren YİKOB'un; 267'sini eğitim, güvenlik, kültür turizm ve diğer kamu idareleri adına yapılan orta ve büyük ölçekli yapım işleri oluşturdu.

YİKOB 154 OKUL YAPTI
Vali Dağlı, Atakum Hükümet Konağı’ndan Çarşamba Huzurevi’ne, Gazi İl Halk Kütüphanesi’nden Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binasından 19 Mayıs Havaalanı uçuş hazırlık binasına kadar birçok farklı kamu yatırımını gerçekleştiren Samsun YİKOB'un merkez ve ilçelerde inşa ettiği eğitim binası sayısının 154 olduğunu belirtti.

Dağlı, sadece eğitim hizmetleri noktasında 7 yılda Samsun'a 105 okul, 1712 derslik, 2 bin 960 kişilik spor salonu, çok sayıda yemekhane, yurt, pansiyon ve atölye binası kazandırıldığını açıkladı.

YILLIK BÜTÇESİ 250 MİLYON TL
Ayrıca, Samsun Evleri, Bozkurt Eğitim Müzesi, Yaşar Doğu Kültür Evi, Medikal Cerrahi Aletler Müzesi gibi onlarca restorasyon projesinin de YİKOB'un koordinesi ve mali desteği ile sonuçlandırıldığını hatırlatan Vali Dağlı, yıllık yaklaşık olarak 250 milyon bütçe kullanan YİKOB'un, 2019 yılından bugüne kırsalda gerçekleştirilen ortak projelere mali katkısının 70 milyon TL'yi aştığını dile getirdi.

Dağlı, 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştiren YİKOB'un hâlihazırda takip ettiği 29 projenin toplam sözleşme bedelinin 250 milyon TL olduğunu kaydetti.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca kentte yürütülen kamu yatırımları, proje ve hizmetlerin son durumu hakkında brifing aldı. Emin ÇEKİÇ