Samsun Zorlu Okulları'nda tiyatro buluşması

TAKİP ET

Samsun Zorlu Okulları, sponsoru olduğu tiyatro etkinliği öncesinde Yapıcı Tiyatro oyuncularıyla okul öğrencilerini buluşturdu.

İnovasyon temelli özgün eğitim modeliyle fark yaratan ve eğitimden bilime, spordan kültür- sanata kadar birçok alanda başarılı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren Samsun’un önde gelen özel eğitim kurumlarından Zorlu Okulları, önemli bir etkinliğe daha imza attı.

Tanınmış Tiyatro gruplarından Yapıcı Tiyatro’nun başarılı oyuncuları Necmi Yapıcı ve Nihan Yapıcı’nın Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 'Benimle Delirir misin?' isimli komedi içerikli tiyatro etkinliğinin sponsorluğunu üstlenen Zorlu Okulları, etkinlik öncesi ortaokul ve lise sınıfı öğrencileriyle tiyatro oyuncularını okulun çok amaçlı salonunda bir araya getirdi. 

NEŞELİ ANLAR 

Düzenlenen söyleşi programına, Yapıcı Tiyatro’nun oyuncuları Necmi Yapıcı, Nihan Yapıcı ile tiyatronun Organizatörü Erman Aydın davetli olarak katılırken, okulun ev sahipliğini, Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Anadolu Lisesi Müdürü Semiha Olğun, Anadolu Lisesi Eğitim Koordinatörü Berkay Berker, Ortaokul Müdürü Cansade Balıkçı üstlendi.


 
ÖĞRENCİLER SORDU TİYATROCULAR CEVAPLADI 

İnteraktif bir ortamda gerçekleşen söyleşi programı öncesi davetliler ve okul yönetimi, Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu’nun odasında bir araya gelerek kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbet sonrası okulun çok amaçlı salonunda öğrencilerle bir araya gelen Yapıcı Tiyatro Oyuncuları, birlikte keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Başarılı oyuncular, okul öğrencilerini tiyatro etkinlikleriyle ilgili bilgilendirerek öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.


 
'KÜLTÜR VE SANATA TAM DESTEK'
 
Gerçekleştirilen sanatsal etkinlikle ilgili bir mesaj yayınlayan Zorlu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu da bir çok alanda yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha eklemekten dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirerek "Biz Zorlu Okulları olarak, Atamızın 'Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir' veciz ifadesiyle işaret ettiği üzere, sanata ve sanatçıya her zaman değer ve önem atfediyoruz. Sanat dalları içinde özellikle tiyatro etkinliklerinin, insanların ruh ve gönül dünyalarında yarattığı olumlu tesirleri dikkate alarak okul öğrencilerimizi tiyatroyla buluşturarak onları hem motive etmiş oluyor, hem de bir nebze de olsa dinlenmelerini sağlamış oluyoruz. İnşallah, Zorlu Okulları olarak bundan sonra da buna benzer Tiyatro ve benzeri sanatsal etkinliklere destek sunmaya devam edeceğiz. Bu  önemli etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan başta Canik Belediyesi olmak üzere Organizatör Erman Aydın Beye,  Yapıcı Tiyatro’nun kurucuları ve başarılı oyuncuları Necmi Yapıcı ve kıymetli eşi Nihan Yapıcı’ya ve tüm Yapıcı Tiyatro ekibine gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


   
Söyleşi programı sonrasında tiyatro ekibi ve okul yönetimi günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çekindi.  Feride SEZGİN