Samsun'da Beyaz Esaret Ulaşımı Vurdu!

TAKİP ET

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Samsun-Ankara ve Samsun Havza Karayolları'nda 10 saati aşkın süre ile ulaşım durdu. Yolların saatler sonra kısmen açılması nedeniyle sürücüler perişan olurken, il genelinde 350 yerleşim yeri ile ulaşım kesildi. 

Samsun'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İl genelinde 350 yerleşim yeri ile ulaşım kesildi.  Çok sayıda yerleşim yerinde ise elektrik kesintileri vatandaşları isyan ettirdi. 

ULAŞIM FELÇ OLDU 

Samsun'un önemli ulaşım noktaları arasında yer alan Samsun-Ankara ve Samsun-Havza Karayolu'nda 10 saati aşkın süre ulaşım akışı sağlanamadı. Sürücüler kar yağışı nedeniyle saatlerce mahsur kaldı. Araçlarında mahsur kalanlara belediye ekipleri ve ilgili kurum çalışanlarınca gıda desteği sağlandı. Vatandaşlar ise, sosyal medyadan yardım çağrıları yaptı. Yapılan çağrıların ardından dün saabah saatlerinde iki ana ulaşım yolu kısmen trafiğe açıldı. 

ADETA HAYAT DURDU 

Samsun'un bazı ilçelerinde kar kalınlığı 1,5 metreyi geçerken Samsun-Sinop Karayolu ve Samsun-Ordu Karayolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandı. Son 2 günde 1249 grup yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, bu süreçte kapanan yollardan 900’ü tekrar ulaşıma açıldı. Haftanın ilk iş gününe karlı bir sabaha uyanan vatandaşlar ise karlı kaplı yollarda işlerine giderken zorluk çekti. 

Samsun'un önemli ulaşım noktaları arasında yer alan Samsun-Ankara ve Samsun-Havza Karayolu'nda 10 saati aşkın süre ulaşım akışı sağlanamadı. Vatandaşlar saatler sonra bölgeden ayrıldı. 

Büyükşehir, ihbarlara yetişmekte zorlandı 

Samsun'da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi kendisine ulaşan ihbarlara yetişmekte zorlandı. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma, vatandaşlar şikayetlerini iletmeye çalıştı. 

Samsun'da etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Ulaşımda aksamalar meydana geldi, vatandaşlar saatlerce yollarda mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi ise ihbarlara yetişmekte zorlandı. 

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET YAĞMURU 

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kıymetli vatandaşlarımız; kar yağışlarından etkilenen şehir trafiğimizdeki aksamalar kar lastiği, zinciri olmayan araçların ilerleyemeyişinden ve buzlanma riskine karşı temkinli seyirden kaynaklanmaktadır. Otobüs seferlerinde yaşanan gecikmeden dolayı anlayışınızı rica ederiz "ifadeleri kullanıldı. O paylaşıma şikayet, eleştiri ve tepki mesajları geldi. Vatandaşlar, kapanan yolların bir an önce açılmasını isterken, çok sayıda kişinin mağdur olduğu yönünde paylaşımlar yaptı. 

İŞTE O PAYLAŞIMLAR; 

Haber: Zekeriya FIRAT