Samsun'da Eş cinayetine '20 yıl hapis 'Çocuğumdan ayrı her gün ölüp ölüp diriliyorum'

TAKİP ET

Samsun'da tartıştığı özel harekat polisi eşi Emrullah Çitil'i tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Yasemin Çitil, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde; "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Yasemin Çitil, duruşmada mahkeme heyetine savunma yaptı.

Yasemin Çitil, "Kimse bu durumda olmak istemez. Eşim o gün silah çıkarmasaydı ve bizi öldüreceğine emin olmasaydım yine dayak yemeye razı olurdum. Beraatimi talep ediyorum. Çok pişmanım. Keşke ben ölseydim de çocuğumdan ayrı her gün ölüp ölüp dirilmeseydim. Siz değerli büyüklerimin merhamet ve affına sığınıyorum" ifadelerini kullandı.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI
Avukat Esmanur Çakmak ise, olay sırasında kendine yönelik şiddeti bertaraf etmek amacıyla eylemi gerçekleştiren müvekkiline ceza verilmesinin mümkün olmadığını savunarak, uzun süre tutuklu bulunan Çitil'in beraat ve tahliyesini talep etti. 

Mahkeme heyeti, 'haksız tahrik indirimi' uygulayarak Yasemin Çitil'i "kasten öldürme" suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluğunun devamına hükmetti. AA