Samsun'da medikal ekipmanlar üreticisi Aygün ailesi hisselerini sattı

TAKİP ET

Samsun'da medikal ekipmanlar üreticisi olan Aygün Cerrahi Aletler şirketinin çoğunluk hisse devri, CEECAT Capital tarafından satın alındı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Aygün Cerrahi Aletler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve CEECAT Capital şirketleri arasında gerçekleşen önemli bir hisse devrinin satıcı taraf finansal danışmanlığını üstlendi.

CEECAT Capital'in, Aygün ailesine ait Aygün Cerrahi Aletler'in hisselerinin çoğunluğunu satın aldığı süreç, 9 Haziran'da tamamlandı.

BÜYÜK ÇAPTA SATIŞ
Satış işlemi son 3 yıl içinde Türk medikal ekipmanlar ve hizmetler sektöründeki en büyük çapta işlem olma özelliğini taşıyor. Hisse devri, özel sermaye fonlarının, Türk medikal ekipmanlar sektöründe son 10 yılda yaptığı en büyük satın alma işlemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, CEECAT Capital özel sermaye fonunun yeni kurulan fonundaki ilk yatırımı olması bakımından da önem taşıyor. 

TSKB Kurumsal Finansman ekibinin ise medikal sektöründe yılın ilk satıcı taraf işlemi olması itibarıyla da öne çıkıyor.

AYGÜN CERRAHİ ALETLER

Medikal ekipmanlar sektöründe faaliyet gösteren şirket, steril konteynır sistemleri, cerrahi motor sistemleri, tek kullanımlık ürünler ve cerrahi aydınlatma sistemleri üretiyor. 1988 yılında kurulan Samsun merkezli Aygün, uluslararası standartlarda imal ettiği ürünlerini dünyanın her yerine ihraç ediyor. N. Alper CABBAR