Samsun'da Memurlar maaş bordrolarını yaktı 

TAKİP ET

Samsun'da memurlar maaşlara yapılan zam oranlarını protesto etmek için bordrolarını yaktı. Çalışanlar, insanca yaşama yetecek ücret talep etti. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu üyeleri, memur ve emeklilere yapılan maaş zamlarını protesto etmek için eylem yaptı. Çalışanlar maaş bordrolarını yakarak taleplerini gündeme taşıdı. 

MAAŞLARIMIZ BUHARLAŞTI 

KESK Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, "Artık yeter diyoruz. Bu tabloda geçinemiyoruz, nefes alamıyoruz. Öncelikle emeği ile geçim mücadelesi veren tüm kesimlerin biraz nefes almasını sağlamak için son yapılan fahiş zamlar geri alınmalıdır. Temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır. Kamu emekçilerinin ve emeklilerinin yıllardır artan kayıplarını gidermek için iki adımlı bir plan hayata geçirilmelidir. KESK olarak, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir ücret talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına,  adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz "dedi.

Haber: Tolgahan ÇAĞLAR