'Samsun'da Su Davası İçin İlk Faturayı Bekliyoruz'

TAKİP ET

Samsun'da su zammını bir vatandaş olarak yargıya taşıyan ve iptal ettiren Hukukçu Sabuncu, SASKİ'nin yargı kararını uygulamadığı genel kurulda alınan karara da tepki gösterdi. Sabuncu, "Görevi ihmal ve kötüye kullanma davası için ilk faturayı bekliyoruz "dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı Mayıs ayında; içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp her ay faturalara TÜFE zammı yansıtmasını öngören kararı, bir vatandaş olarak Hukukçu Arzu Sabuncu tarafından yargıya taşınmış ve Samsun 2.İdare Mahkemesi'nce iptal edilmişti.  

GENEL KURULDA MAHKEME KARARI TAM UYGULANMADI 

Mahkeme kararı sonrası geçtiğimiz günlerde olağanüstü gündemle toplanan SASKİ Genel Kurulu, yargı kararını 1 Haziran 2019 ve 31 Aralık 2019 tarihleri arasında 7 aylık dönemi kapsadığı yönünde karar alarak, söz konusu dönem için su tarifesini 3 lira 83 kuruş, sayaç bakım bedelini 1 lira 20 kuruş olarak belirleyerek, aynı dönemde alınan zamlı ücretlerin faturalarda mahsuplaşmasını öngörmüştü. SASKİ, 29 Kasım 2019, 27 Kasım 2020 ve 28 Mayıs 2021 tarihlerinde genel kurul kararlarının farklı bir idari işlem olduğunu öne sürerek, bundan sonra zamlı tarifelere devam edileceğinin mesajını vermişti. 

Yargı kararının tam olarak uygulanmaması üzerine harekete geçen Hukukçu Arzu Sabuncu, Başkan Mustafa Demir, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ve genel kurulda kabul oyu veren Cumhur İttifakı yani AK Parti ve MHP Meclis üyeleri hakkında 'görevi ihmal ve kötüye kullanma' suçlaması ile dava açmaya hazırlanıyor. Sabuncu dava için ilk faturaları beklerken sosyal medya hesabından mesajlar paylaştı.

SAMSUN HALKI ADINA MÜCADELE SÜRECEK 

"Görevi ihmal ve kötüye kullanma davası için ilk faturayı bekliyoruz " diyen Hukukçu Sabuncu, "Başkan Mustafa Demir'in mahkeme kararını okuduğu ancak anlamadığı veya anlamazdan gelmesi karşısında yine hukuk önünde yargılamalar devam edecek! Kanun cevaz vermiyor zamma, yetkisini aşan karar demekle haddini aşanlara, hukuk dersi vereceğiz anlaşıldı! Suya zam davamızın tam olarak uygulanmayan kararının hukuki sonuçlarına hazırlanıyoruz. Değerli Samsun halkı adına mücadelemiz devam edecek. Yargı kararının uygulanmadığına dair somut delil oluşmuş oldu. Hukuk dersine hazır olsunlar! "ifadelerini kullandı. 

Suç duyuruları yapılacak 

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ'nin su zammının, mahkemece iptal edilmesinin ardından genel kurulda kararın 7 aylık dönemi kapsaması yönündeki aldığı karar, yargıya gidiyor. Başkan, SASKİ Genel Müdürü ve 'evet' oyu veren genel kurul üyeleri hakkında suç duyuruları yapılacak.  

SBB Başkanı Mustafa Demir 

SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık 

Haber: Zekeriya FIRAT