Samsun'da Suya 31. Zam! SASKİ ZAMMI 6 LİRAYA DAYANDI 

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ, içme suyuna 31. zammı da yaptı. Konutlarda suyun metreküp fiyatı 5 lira 95 kuruşa, işyerlerinde ise 12 lira 39 kuruşa yükseldi. 

31 Mart yerel seçimleri ile göreve gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ilk iş olarak, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmış, her ay faturalara otomatik olarak TÜFE zammı yansıtılması kararı almıştı. 2019 Mayıs ayından bu zamana kadar içme suyuna 30 kez TÜFE zammı uygulanmıştı. Ocak 2022 itibariyle, faturalara 31. TÜFE zammıda yapıştırıldı. 

SASKİ ZAMLARA DOYMUYOR 

Yapılan son zam ile birlikte içme suyunun metreküp fiyatı konutlarda 5 lira 24 kuruştan 5 lira 95 kuruşa, işyerlerinde 10 lira 91 kuruştan 12 lira 39 kuruşa yükseldi. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla birlikte vatandaşların zor günler geçirdiği şu günlerde, içme suyuna yapılan zam, vatandaşlarında tepkisini çekti. Vatandaşlar, "Gönül belediyeciliği ile göreve gelenler, zam belediyeciliğini ısrarla yapıyorlar. Vatandaşın zor durumunu asla görmek istemiyorlar. Bu vatandaş ne yapsın? Bunun sandığa yansımasıda var. Bu zamların hesabını sandıkta soracağız "ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, SASKİ birçok noktada içme suyunu üst kotlara basmak için elektrikli motorlar kullanıyor. Elektriğe yapılan rekor zammında göz önüne alındığında su faturalarında rekor artışların meydana gelmesinden vatandaşlar endişe ediyor.  

SBB Başkanı Mustafa Demir 

Zamların hesabı sandıkta sorulur !

Vatandaşlar su zammına tepki göstererek, "Vatandaşın taleplerine kulak tıkanlarla sandıkta hesaplaşacağız. Sandıkta bu zamları yapanlara ders vereceğiz "mesajını verdi. 

İŞTE ZAMLI YENİ TARİFE;

Haber: Zekeriya FIRAT