Samsun'da Tartışılan Millet Bahçesi TBMM'ye Taşındı

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alanı Millet Bahçesi'ne çevirdiği tartışılan imar planını TBMM'ye taşıdı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde alınan oy çokluğu kararı ile, Batıpark'tan Doğupark'a kadar geniş bir alan Millet Bahçesi'ne dönüştürüldü. Tartışılan imar planı teklifine tepkiler sürerken, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyu TBMM'ye taşıdı. 

TBMM'de gündem dışı söz alan İYİ Parti Grupbaşkanvekili Erhan Usta, sözlerine Samsunspor'un futbol şehitlerini anarak başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla içerisinde Tenis Kulübü, Nuri Asan Tesisleri'ninde bulunduğu geniş bir alanın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesini öngören imar planı teklifine tepki gösteren Usta, Başkan Demir'in ilk vukuati olmadığını söyledi. 

SAMSUN AYAĞA KALKINCA İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ 

Usta şunları kaydetti; "Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bir karar alındı. Belediye Meclisi'nde Millet Bahçesi alanı belirlendi. Bu alanın içerisinde Samsunspor'un Nuri Asan Tesisleri de var. 
Bu tesislerde Millet Bahçesi içine alınması söz konusuydu. Bu konu toplantı esnasında başkanın kendisine sorulduğunda yuvarlak şekilde 'Bakıyoruz' şeklinde geçiştirdi. Bunun üzerine Samsun camiası ayağa kalktı. Sporseverler ve sivil toplum örgütleri ayağa kalktı. Biz siyasilerde eleştirince  Büyükşehir Belediye Başkanı bir miktar geri adım atmak zorunda kaldı, sözel olarak 'korunacak tesisin yeri, plan notlarında var' dedi fakat plan notlarına bakıldığında  böyle bir korumanın olmadığı görülüyor. Burada Başkanı, açık ve şeffaf olmaya davet ediyoruz. Samsunspor için çok kıymetli olan bu tesislerin elinden alınması asla söz konusu olamaz. Buna bütün Samsun direnecektir. Bu Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ilk vukuatı değil "ifadelerini kullandı. 

SBB Başkanı Mustafa Demir 

17 OCAK HHALK 

Haber: Zekeriya FIRAT