Samsun'da Tenis Kulübü'ne ÇIK!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi'ne dönüştürdüğü alanda yer alan Tenis Kulübü'ne 'yerin başka projelerde kullanılacağını' belirterek boştılmasını istedi. Tebligat tepki çekti. 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Doğupark'tan Batıpark'a kadar geniş bir alanın Millet Bahçesi ilan edilmesini öngören imar planı kabul edilmişti. Canik ilçesi Doğupark alanında yer alan Tenis Kulübü'ne, Büyükşehir Belediyesi'nden tesisi boşaltmaları için tebligat yapıldı. Yapılan tebligatta, tesisin başka projelerde kullanılacağı belirtildi. O tebligata sivil toplum kuruluş temsilcileri ve siyasilerden tepkiler gelmeye başladı. 

TENİS KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA 

Samsun Tenis Kulübü'nden yapılan açıklamada, "1987 yılından bu güne 35 yıldır Samsun Doğupark mevkiinde Samsunspor'a komşu olan tesisimiz yerinden tahliye edilmek isteniyor. Belediye Başkanımız Mustafa Demir,   milli takıma hazırlanan, hayalleri , hedefleri olan küçücük tenis sporcuları kışın ortasında ne yapacak? 35 yıldır kamuya hiç yük olmadan 15 tane çalışanına istihdam yaratan, kirasını düzenli ödeyen, vergi veren TTF'ye bağlı Samsun Tenis Külübü çalışanları, antrenörler, öğrenci stajyerler, tenis sporuna gönül vermiş düzenli spor yapan Samsun halkı mağdur olmuyor mu?Belediye başkanımız Mustafa Demir  'Doğupark'ta bir millet parkı projesi olmayacak, Samsunspor Nuri Asan Tesisleri yerinde kalacak mevcut şekli ile devam edecek' sözü vermişken. Samsunspor'a komşu Samsun Tenis Kulubü neden alelacele tahliye edilmek isteniyor. Samsun'a ve Samsunspor’a gönül vermiş tüm Samsun halkından destek istiyoruz. Tenis Kulübü Samsun halkınındır. Şehrimize ve değerlerine hep birlikte sahip çıkalım "açıklaması yapıldı. 

HANCIOĞLU'NDAN TEPKİ 

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu yaptığı paylaşımda "Şu kağıt parçasının hükmü, bugün işgal ettiği makamlar üzerinden Samsun'a ait her değerde saldırmayı kendisine hak görenlerin siyasi ömürleriyle sınırlıdır. 35 yıldır binlerce gencimize spor sevgisi aşılayan, milli sporcular yetiştiren Samsun Tenis Kulübü ise daima var olacaktır "ifadelerini kullandı. 

SEVDAMIZ SAMSUN ÇAĞRI YAPTI 

Sevdamız Samsun Platformu'ndan yapılan açıklamada, " Samsun Tenis Kulübü, Samsun’un değerlerinden birisidir. Sevdamız Samsun Platformu olarak bu güzel şehrin değerlerine sahip çıkmak için kendimizi adadığımızı her zaman söylüyoruz. Samsun Tenis Kulübü’nü gönderilen tahliye kararı büyük bir talihsizliktir. Nuri Asan Tesisleri, Anakent Sosyal Tesisleri ve Samsun Tenis Kulübü, Karadeniz’in incisi olan bu memlekete değer katan yerlerdir. Kimseye zararı olmayan, aksine faydası olan Tenis Kulübünü 1987 yılından bu yana faaliyetlerini Doğu Park’ta sürdürüyor. Bünyesinde Samsun'umuzun adını duyuran sporcuların bulunduğu, dünya genelinde büyük ilgi gören bir spor branşına hizmet eden kulübü tahliye etme kararının Samsun’a zarar vereceğinden eminiz. Bu nedenle Samsun Büyükşehir Belediye’sini verdiği bu karardan geri dönmeye davet ediyoruz. Bu şehrin çocuklarını, sporcularını, halkını mağdur etmeye kimsenin hakkı yok "ifadelerini kullandı. 

SBB Başkanı Mustafa Demir 

Canik ilçesi Doğupark alanında yer alan Tenis Kulübü'ne, Büyükşehir Belediyesi'nden tesisi boşaltmaları için tebligat yapıldı. Yapılan tebligatta, tesisin başka projelerde kullanılacağı belirtildi. Başkan Demir'e tepkiler yükselmeye başladı.  Haber: Zekeriya FIRAT