Samsun'da Terme'de Rüşvet Zimmet Gündemden Düşmüyor

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde daire başkanının rüşvetten tutuklanması ve Terme'de işçi alacaklarının zimmete geçirildiği iddiaları, kentin gündeminden düşmüyor. Rüşvet soruşturması derinleşirken, zimmet iddiaları ile ilgili AK Parti'ninde yaptığı inceleme sürüyor. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bazı kişilerin 'daire başkanı olmak için rüşvet istediği' iddiaları sonrası belediyenin yaptığı suç duyurusunun ardından Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K., gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak 22 Aralık 2020'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bahattin K.'nın Terme Belediyesi'ndeki görevi sırasında ise işçi alacaklarından zimmete geçirildiği iddia edilen 180 bin liranın akıbeti merak konusu olurken, işçiler alacaklarının peşine düştü. 

RÜŞVET SORUŞTURMASI 
DERİNLEŞEBİLİR !

Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet tutuklaması ile ilgili savcılığın başlattığı soruşturma ise sürüyor. İddianamenin hazırlanması için Büyükşehir Belediyesi'nde bürokratlar dahil birçok kişinin ifadesine başvurulduğu öne sürüldü. Soruşturmanın seyrinin ise değişebileceği belirtiliyor. Bahattin K.'nın evinde 10 milyon liranın üzerinde para çıktığı öne sürülmüştü. 

İŞÇİLER ALACAKLARININ 
PEŞİNE DÜŞTÜ 

Terme Belediyesi'nde ise 2015 yılının sonunda 120 işçinin alacağı olan 1 milyon 250 bin lira ödenmişti. O dönem alacaklarını almak için belediyeye bağış yapan işçilerden alınan 180 bin liranın ise belediye kasasına girmediği iddiası sonrası, işçiler alacaklarının peşine düştü. Dava açmaya hazırlanan işçilerden ve o dönem emekliye ayrılan kişilerden bin ila 4 bin lira arasında para alındığı belirtiliyor. Zekeriya FIRAT