Samsun'dan 500 göçmen umuda yolculuk yaptı

TAKİP ET

Türkiye'nin göçmenlere sınırları açmasının ardından Avrupa'ya geçiş yapma hayaliyle Türkiye'nin dört bir yanından göçmenler Edirne'ye akın etti. Samsun'dan da 500'e yakın göçmen sınıra gitti.

Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerine rejim güçlerinin saldırısında 33 askerin şehit olmasının ardından, Türkiye'den Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlere sınır kapılarını açtığı duyurulunca, Samsun'da hareketlilik yaşandı. 

Türk askerinin, sınır bölgelerinde göçmenlere müdahale etmeyeceğini duyan binlerce kişi, Edirne'nin Pazarkule, İpsala gibi Sınır Kapıları'na akın ederken, umuda yolculuk için Samsun'dan da ek seferler başladı. Bazı göçmenler ise özel araç, kamyonlar, otostop farklı alternatif yollarla Edirne'ye doğru umuda yolculuğa  başladı. Samsun'dan umuda yolculuğa çıkanların  daha çok 
Afgan, Iraklı ve Suriyeliler olduğu belirtiliyor. Göçmenlerin önden gönderdikleri grupların çağrısına göre Samsun'dan yola çıkanların artabileceği ifade ediliyor. 

TAMPON BÖLGEDE SIKIŞTILAR

Bu arada Avrupa'ya geçiş yapma hayaliyle İstanbul'dan Edirne'ye gelen düzensiz göçmenler, Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'nı da kapatmasıyla tampon bölgede sıkıştı. Yaklaşık 110 bin kişiyi bulan göçmenler, alternatif alanlardan Yunanistan'a giriyor. 

Akın akın geldiler akın akın gidiyorlar

Samsun'a savaştan kaçarak adeta  akın eden göçmenler, şimdi de Avrupa hayaliyle Edirne'nin yolunu tuttu. Samsun'dan şu ana kadar 500'e yakın göçmenin Yunanistan sınır kapılarına gitmek için yola   çıktıkları belirtildi.  Feride İÇKİLLİ