Samsunlu Gençlerin Projeleri Tokat'ta Bölge Sergisinde Başarıyla Taçlandı

TAKİP ET

Samsunlu gençler, Tokat'ta düzenlenen '55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi'nde 11 proje ile derece elde ederken, 5 proje de Ankara'da yapılacak finallere katılma hakkını kazandı.

 

Samsun'dan katılan projelerin değerlendirildiği 55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirildi. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu, Sinop ve Çorum illerini kapsayan başvurulardan seçilen 100 proje bölge sergisine katılma hakkı elde etti.

Samsun'dan toplam 23 projeyle katılan gençler, bölge sergisinde büyük bir başarı elde etti. Samsunlu gençlerin 11 projesi derece alırken, 5 proje de Ankara'da yapılacak finallere katılma hakkı kazandı. Projelerin kategorilere göre derecelendirilmesi şu şekilde gerçekleşti:

Değerler Eğitimi:

Atakum Proje İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mehlika Barlak ve Elif Melek Gören "Lisan-ı Nezaket" projesiyle 1.lik derecesi.

Atakum Proje İmam Hatip Lisesi öğrencileri Songül Özdemir, Reyyan Sezen, Zeynep Sare Çakır "Karakter Eğitimi Programı (KEP); Rıza Heybesi Örneği" projesiyle 2.lik derecesi.

Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Mine Ceylan, Samet Emir Nar "MEB e Bağlı Okullarda Sadece Musluk Vanalarının Kısılması Yönteminin Ülkemizdeki Su Tasarrufuna Etkisinin İncelenmesi" projesiyle 3.lük derecesi.

Türk Dili ve Edebiyatı:

Mithatpaşa Anadolu Lisesi öğrencileri Gamze Esen, Kalbenur Sezgin, Kerem Durgun "Z Kuşağının E-dili" projesiyle 1.lik derecesi.

Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Hayrunnisa Sesli "Yeraltı Edebiyatının Lise Gençliğine Bıraktığı Etki Üzerine Bir Farkındalık Değerlendirmesi" projesiyle 2.lik derecesi.

Tarih:

Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Berke Başar "Türk Tarihini Sanal Gerçeklikle Keşfet: 100 Yılın Öyküsü" projesiyle 1.lik derecesi.

Matematik:

Samsun Bilsem öğrencileri Rıdvan Peynir, Ahmet Berat Dursun ve Fatma Rana İltekin "Toplamları Eşit İki Sayı Grubunun Parçalanış Sayısı ile İlişkisi" projesiyle 3.lük derecesi.

Yazılım:

Aziz Atik Fen Lisesi öğrencileri Burak Erdoğan ve Berkehan Arda Özdemir "Cardguard: Online Alışverişlerde Yüksek Güvenlik-Kart Şifreleme ve Yapay Zekalı Site Kontrolü" projesiyle 1.lik derecesi.

Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi öğrencisi Miraç İmamoğlu "Yapay Zekada UNet ve Caps nette Hibrit Kullanımı ile Akciğer Taramalarında Nodül Tespiti" projesiyle 3.lük derecesi.

Fizik:

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri Esra Yıldırım ve Beyza Sarı "Işığın Kırılma Özelliğinden Yararlanarak Kızartma Yağların Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi" projesiyle 3.lük derecesi.

Sosyoloji:

Samsun Bilsem öğrencileri Eda Karamustafaoğlu ve Zeynep Baş "Liseli Gençlerde Afet Sonrası Ölüm Algısı Yaşamın Anlamı" projesiyle 1.lik derecesi.

samsun samsunlu gençler tokat bölge sergisi 55. lise araştırma projeleri yarışması 11 proje başarısı eğitim samsunhaber gündem haber Samsun Amasya Ordu Giresun Tokat Kastamonu Sinop ve Çorum