Samsunlu Genel Menajer Nida Gencer Özkan: Başarı İçin Şehir Kenetlenmeli

TAKİP ET

Hatayspor kadın basketbol takımının Samsunlu Genel Menajeri Nida Gencer Özkan, "Hatayspor, şehir ve camia olarak kenetlenerek hem futbolda, hem de basketbolda başarıyı yakaladı. Samsun'un eksikliği şehir olarak birlikte hareket edememek" dedi

SAMSUN İÇİN KAYIP
Herbalife Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Hatayspor'un Samsunlu Genel Menajeri Nida Gencer Özkan'la Samsun basketbolunu konuştuk. Basketbol camiasına bir dönem Süper Lig'de olan Canik Belediyespor'la giren Özkan, "Canik Belediyespor'un bendeki yeri çok farklı. Şu anda Hatay'daysam bunu Canik'e borçluyum. Ancak şu an takımın durumuna üzülüyorum. Benim de kendimi yetiştirdiğim Canik, bir dönem Süper Lig'de oynarken, şimdi adını Samsun Basketbol İhtisas olarak değiştirmek zorunda kaldı ve ligden düştü. Bu durum Samsun için büyük bir kayıp" dedi. 

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ
Bir dönem Canik'te de görev yapan Başantrenör Ekin Baş'la birlikte Hatayspor'da güzel işlerin olduğunu anlatan Özkan, "Hatay'da hem futbol, hem de basketbol adına müthiş bir yatırım ve birliktelik var. Belediye, iş insanları ve spor camiası takımların başarısı için adeta kenetlenmiş durumda. Canik'te de birlikte çalıştığım Ekin hocamın gelişiyle takımımız ivme kazandı. Burada yönetim olarak da kusursuz bir yapı var. Bir kulübü başarıya götüren etkenler de zaten bunlar. Samsun bu konuda eksik. Örneğin Samsunspor'da güzel işler oluyor ama şehir takımına eskisi gibi destek vermiyor. Bu sorunlar başarı için çözülmeli" diye konuştu. 

SAMSUNSPOR DESTEKLENMELİ
Özkan, "Samsunspor erkek basketbol takımı çok iyi gidiyor. Geçen yıl Süper Lig'e kıl payı kaçırdılar bu yıl da ligde lider durumda. İnşallah şehrimizin takımı Süper Lig'e yükseliyor. Tabiki asıl mesai orada başlıyor. Liglere çıkmak kadar oralarda kalıcı olmak çok değerli. Samsunspor'da Yüksel Yıldırım başkanlığında hem yönetim, hem de idari açıdan güzel işler oluyor. Sadece basketbolda değil futbolda da yapılanma güzel. Ancak bu yapılanma şehir tarafından desteklenmeli. Şehrin bürokrasisi ve siyasiler takımı desteklemeli. Şu anda tesislerin yıkılması konuşuluyıor. Bunlar çok üzücü durumlar. Başarı kenetlenme ile birliktelikle gelir. Hatay bunun şu anda Türkiye'de güzel bir örneği. Şehir Samsun'da sporu desteklerse, Samsun her branşta fark yaratır" dedi.

Haber: Zekai Anıl