Samsunlu Mübadiller Ankara'da

TAKİP ET

Samsun'da yaşayan mübadiller, Anıtkabir'de düzenlenen 'Atamızın Huzurundayız' etkinliğinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Mübadiller tarihle iç içe özel bir gün geçirdi

Samsun'da yaşayan mübadiller, "Mübadelenin 100. Yıl Dönümü Anma Etkinliği" kapsamında başkent Ankara'da bir dizi program gerçekleştirdi.

Atakum Belediyesi'nin katkılarıyla ve CHP Balkan Masası tarafından organize edilen etkinlikler, sabahın erken saatlerinde Anıtkabir Aslanlı Yol yürüyüşü ile başladı. Anıtkabir'deki törene CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Balkan ve Rumeli Dernek temsilcileri ve çok sayıda mübadil katıldı.

PEMBE KÖŞK ZİYARET EDİLDİ
Törenden sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başkan Cemil Deveci ve mübadillerin bulunduğu heyet, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 48 yılını geçirdiği Pembe Köşk'ü ziyaret etti.


İnönü'nün kızı Özden Toker tarafından karşılanan heyet, Cumhuriyet'in ilk yıllarının karelendiği fotoğrafların ve tarihi eşyaların yer aldığı müzede duygusal anlar yaşadı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA
COŞKULU KARŞILAMA


Mübadelenin 100. Yıl Dönümü için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazi Park’ta düzenlenen ‘Mübadil Dernekleri Buluşması’na katılan Samsunlu mübadiller, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Türk bayraklarıyla coşkulu bir şekilde karşılanan Kılıçdaroğlu’na, mübadelenin anısına CHP Samsun Balkan Masası Sorumlusu Hüseyin Özkök tarafından tablo hediye edildi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yücer’in de katıldığı programda mübadele döneminin anıları yad edildi.

SANDIK MESAJI VERDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Acılardan ders çıkaran bir toplum olmalıyız ve aynı acıları yaşamamak için mücadele etmeliyiz. Aynı acıları sürekli yaşarsak barışı sağlayamayız. Huzura, birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Kavgaya değil. Acılarımızla, sevinçlerimizle ikinci yüzyılımızda güzel yaşamak istiyoruz ve birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu yapmak bizim elimizde, demokrasiyi savunmak bizim elimizde, sandığa gidip oy vermek bizim elimizde" dedi.

N. Alper CABBAR

Samsun'da yaşayan mübadiller, Mübadelenin 100. yıl dönümünde düzenlenen etkinlik kapsamında Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Samsun Balkan Masası Sorumlusu Hüseyin Özkök tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tablo hediye edildi.

Cumhuriyet'in ilk yıllarının karelendiği fotoğrafların ve tarihi eşyaların yer aldığı müzede duygusal anlar yaşandı.