Samsunspor: 3 Kocaelispor: 0 (Maç Sonucu)

TAKİP ET

Samsunspor şampiyonluk yolunda kritik virajı rahat geçti. Kırmızı-beyazlılar, 33 yıl önceki acıyı ‘Kara Forma’ ile bir kez daha ölümsüzleştirdiği gecede Tomane ve Hasan Kılıç mükemmel futbollarını golle taçlandırdı. Muhteşem gecede futbol şehitlerimizi saygıyla yad ettik.
Spor Toto 1. Lig 22. hafta maçında Samsunspor, 19 Mayıs Stadyumu’nda Kocaelispor’u konuk etti. Temposu yüksek başlayan mücadelede kırmızı-beyazlılar, 3. dakikada Yasin Öztekin, 8. dakikada Fofana ve 13. dakikada Sheldon ile gole çok yaklaştı. Kocaelispor ise oyunun ilk bölümünde Pereira ve Rasheed ile kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. İlyas Kubilay Yavuz ise uzaktan şutlarla şansını denedi.

PERDEYİ TOMANE AÇTI
27. dakikada Fofana’nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Hasan Kılıç, müsait pozisyonda topu rakibe nişanlarken, 30. dakikada Yasin Öztekin’in ceza alanı dışı sağ çaprazdan kaleyi yokladığı sert şutu az farkla üstten auta çıktı. 37. dakikada kazanılan serbest vuruşta golcü oyuncu Tomane, ceza alanı içinde Hasan Kılıç’ın yaptığı asisti gole çevirdi ve kırmızı-beyazlılar 1-0 öne geçti. 

KIRMIZI KART VE GOL
38. dakikada defans arkasında atılan topa koşan Tomane’yi düşüren Diogo Coelho, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 42. dakikada ise ceza alanına gelen ortayı Hasan Kılıç kafayla indirdi. Topa sırtıyla ters vuruş yapan Mandjeck kendi ağlarını havalandırdı ve Samsunspor farkı 2’ye çıkardı. İlk devrenin son bölümlerinde başka gol olmadı ve kırmızı beyazlılar soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti. 

HASAN SAHNEYE ÇIKTI
53. dakikada Soner’in kale önüne gönderdiği yerden ortasına müsait pozisyonda Tomane dokunamadı. 57. dakikada ise Tomane’nin pasında Cihan Kahraman’ın şutunu kaleci İsmet kornere çeldi. 69. dakikada Alaaddin Okumuş’un ortasına iyi yükselen Tomane’nin kafa vuruşunu kaleci İsmet uzak direkten kornere çeldi. 74. dakikada Tomane’nin indirdiği topu Hasan Kılıç, ağlarla buluşturdu.(3-0)

ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI
Mücadelenin kalan dakikalarında Tolcay Ciğerci, Ali Kılıç ve Yasin Öztekin’in yakaladığı gol pozisyonlarında skor değişmezken, Samsunspor ligin ikinci devresine 6 puanla başladı ve şampiyonluk yolunda kritik bir virajı daha kayıpsız geçti. Kırmızı-beyazlılar, 33 yıl önceki acıyı ‘Kara Forma’ ile bir kez daha ölümsüzleştirdiği gecede tribünleri dolduran yaklaşık 4 bin taraftarıyla şampiyonluk şarkıları söyledi.