Samsunspor'a Çelme Taktığınızın Farkında mısınız?

TAKİP ET

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, PFDK'nın verdiği skandal kararları Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na önergeyle sordu. Erhan Usta, "Bu haksız ve abartılı cezayla Samsunspor'a çelme taktığınızın farkında mısınız?" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, PFDK'nın Samsunspor-Erzurumspor maçı sonrası tribünlerde yaşanan 'kötü ve çirkin tezahüratları ve saha olayları' nedeniyle verdiği skandal cezaları Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na önergeyle sordu.

Erhan Usta, sosyal medya hesabından "Son maçta yaşanan saha olaylarından dolayı verilen ceza nedeniyle yaklaşık 8 bin Samsunspor taraftarı Rizespor maçına giremeyecekmiş. Bu haksız cezayı Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na önergeyle sorduk. Takımımızın sonuna kadar arkasındayız, bu konunun da takipçisiyiz!" mesajını yazdı.

İYİ Partili Usta, şöyle konuştu; "Ne sahaya ne de ekranlara yansıyan bu denli bir saha olayı yokken böyle büyük bir ceza verilmesi Samsunluları ve Samsunspor'a gönül verenleri derinden üzmüştür. Bu haksız ceza, zirve yarışında sezon başından beri amansız mücadele veren Samsunspor'u, rakipleri karşısında dezavantajlı duruma düşürecektir. Konunun TFF inisiyatifinde olduğu tarafımızca da bilinmektedir ancak Gençlik ve Spor Bakanının denetim görevi olduğu da unutulmamalıdır."

İŞTE 4 MADDELİK SORU ÖNERGESİ
Erhan Usta, "Tüm bu koşullar göz önüne alındığında; böylesine büyük cezalar Türkiye'de ne zamandan beri uygulanmaktadır? Ceza alan seyirciler hangi usulle tespit edilmiştir? Kamerayla tespit edildiyse, bireysel olarak çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kişi/kişilere ceza vermek yerine neden tüm tribüne verilmektedir? Bu haksız ve abartılı cezayla, Süper Lig mücadelesi veren Samsunspor'a çelme taktığınızın farkında mısınız?" ifadelerini kullandı.

KİRLİ OYUNLAR OYNANMAYA BAŞLADI
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise, "Bu kararı kesinlikle tanımıyor ve şiddetle kınıyoruz. Samsunspor üzerine oynanan masa başı oyunlarına bir an önce son verilmelidir. Bu takım ne zaman yükselişe geçse kirli oyunlar ile aşağı çekilmeye çalışılmaktadır. İsteseniz de istemeseniz de Samsunspor bu sene şampiyon olacaktır. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise PFDK'nın skandal kararına "#SamsunsporİçinAdalet" hashtagi ile sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Her zaman, her yerde ve her alanda "Hak, Hukuk ve Adalet!" ifadelerini kullandı.

N. Alper CABBAR

İŞTE 4 MADDELİK SORU ÖNERGESİ

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, PFDK'nın verdiği skandal cezaları Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na önergeyle sordu.