Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "Ben elimden geleni yaptım söz futbolcular ve teknik heyette"

TAKİP ET

Kırmızı-Beyazlıların patronu Yüksel Yıldırım, 'Ben bu sene elimden geleni yaptım bu takımın çıkması için. Artık söz oyuncularda, teknik ekipte ve taraftarda. Taraftarsız, 12. adamsız olmaz, olmuyor' dedi

Gazetemiz Spor Müdürü Davut Aktaş’a çok özel açıklamalarda bulunun Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, forvet transferindeki süreci, yeni sezon ile ilgili düşüncelerini ve daha bir çok konuyla alakalı bilinmeyenler anlattı. İşte Yıldırım’ın özel açıklamaları:

PAZAR GÜNÜNDEN SONRA TÜRKİYE’DEYİM

“15 gündür Latin Amerika’da dolaşıyorum. Önceki gün test yaptırdım. Biraz öksürük başlamıştı. Ateş, boğaz ağrısı ama daha Pazar gününe kadar işlerim var, dinlenemiyorum. Pazar gününden sonra gelip Türkiye’de dinleneceğim 1 hafta. Sonrasında inşallah testim negatife döner diye ümit ediyorum.”

BONSERVİSİ 2 BUÇUK MİLYON EURO İDİ

“Son transferimizi Douglas Tanque ile yaptık. Çok şanssızlıklar oldu. Fransa’da anlaştığımız bir oyuncu vardı. Başparmağı çatladı, 6 hafta oynayamayacak dediler. Sonra Bordeaux takımın finansal fair-play ihlal nedeniyle küme düşürüldü. Bu takımda iyi bir golcü vardı. Onunla anlaşmıştık. Devamında Bordeaux mahkemeye başvurdu. Tekrar Fransa 2. Ligi’ne geri alınınca bu transferde gerçekleşmedi. Bonservisi 2 buçuk milyon Euro idi.” 

GELECEĞİNİ BEKLEMİYORDUK

“Sonra Portekiz liginde oynayan Brezilyalı golcü Cassiano ile anlaştık. Adamlar ısrarla parayı göndermemizi istedi. Biz de kendilerinden sağlık raporunu istedik. Gelen sağlık raporunda sağ baldırında yırtık olduğu ve 4-5 hafta oynayamayacağını öğrendik. Bu yüzden Cassiano da olmadı. Sonra çocuklar araştırmalar sonucunda Douglas Tanque’yi buldu. Bu oyuncunun geleceğini hiç beklemiyorduk. Son anda kulübünden ayrılacağını iletti. Bize bonservissiz geldi. Bizim içinde iyi transfer oldu. İnşallah sakatlıksız, sorunsuz bir lig geçirir.” 

ÇİLEK TRANSFERİNİ YAPMIŞ OLDUK

“Tek korkumuz sakatlıklar. Sizin de bildiğiniz gibi adamı alıyoruz, bir aksilik çıkıyor gidiyor. Samsunspor’dan giden oyuncular döktürüyor, Samsun’da ise dökülüyor. Anlamadım yani hocalardan mı, oradaki rahatlıktan mı, taraftardan mı, şehirdeki baskılardan mı bir şeyler var bilmiyorum. Gelen heyecandan oynamıyor. Çilek transferimizi Douglas Tanque ile böylece yapmış olduk. Altay maçımıza maalesef yetişemiyorum.”

EN ÖNEMLİSİ SAĞLIK

“Ben de Türkiye’ye Pazar günü varacağım. Eyüpspor maçı erken final olacak. Samsun’a gelmeyi düşünüyorum. İnşallah bir aksilik olmadan şu hastalığı yenerim. En önemlisi sağlık çünkü. Lig başlıyor, açılış maçını yapıyoruz. Hatırlarsanız 2 sene önce Ertuğrul Sağlam dönemiyle Altay’la İzmir’de berabere kalmıştık. Sonra şansızlıklar oldu, iyi bir sezon geçiyor gibiydi olmadı. Bu sene işi daha sağlam tutalım istiyoruz. Üstelik o sene lig çok zayıftı, bu sene Eyüpsor, Samsunspor direk ilk 2’den çıkmaya çalışıyor. Arkasından Bandırmaspor gizlice güzel transferler yapıyor. Oyuncularının büyük bölümünü kadroda tuttu. Play-offu zorlar, belki ilk 2’yi zorlar.” 

İKİ TAKIM DA İYİ PARA HARCADI

“Onun peşinden Pendikspor geliyor, Bodrumspor atağa kalktı, Göztepe bir şeyler yapıyor, Boluspor gizliden çok iyi takım kurdu. Geçen seneki Ümraniyespor’a benzer yapı olabilir. Çaykur Rizespor iyi takım. Arkasında da cumhurbaşkanının desteği var. Yine nerden baksanız 8 tane takım ilk 7 yi zorlayacak. Geçen sene Ankaragücü ve Ümraniyespor iyi başlayıp öyle götürdüler. Bu sene de Samsunspor ve Eyüpspor iyi bir başlangıç yapacak gibi görünüyor. İki takımda iyi para harcadı. Eğer aksilikler olursa da devre arası tamamlayıcı transferler yapabilirsek yaparız. İyi oyuncu pek olmuyor kış transferinde. İstenmeyen oyuncular gönderiliyor. Öyle pek transfer yapmak istemiyoruz ama sakatlık filan olursa Türkiye’den transfer yapmaya çalışırım.”
 
BU SEZON LİGDE ‘VAR’ OLACAK

“Artık biz hazırız. Takımda o heyecanı görüyorum. Takım içinde tekrar gruplaşma olmaz inşallah geçen seneki gibi. Takım dağılmıştı. En önemlisi bu sezon VAR uygulaması olacak. Bu sene penaltılar olmasa da ofsaytları rahat görür en azından. 6 kamera ile bakacaklar. Süper Lig’de 11 kamera ile yapıyorlar. Ofsaytı yakalarlar ama düşürmeler, ele vurmalar, penaltılar bakalım göreceğiz. Vallahi ben bu sene elimden geleni yaptım bu takımın çıkması için. Artık söz oyuncularda, teknik ekipte ve taraftarda. Taraftarsız, 12. adamsız olmaz, olmuyor bu işler.”


 
GELİR AÇISINDAN KÖTÜ BİR SENE

“Kombine satışları çok düşük gidiyor. Zaten Gençlik ve Spor Bakanlığı da stada aşırı zam yaptı. Sattığımız biletlerle, localarla doğru dürüst para kazanamıyoruz. Bu da bizim için bu sene kötü oldu. Fiyatları arttırmamız gerekecek ama o zamanda hiç kimse gelemeyecek. Gelir açısından inanılmaz kötü bir sene olacak. Stadın çimlerinin soğutmasını yaptırıyorum. Yeniden sahayı düzenledik, gölgeleme yaptırıyorum. 300 bin Euro harcıyorum.“

ÇOK PARA HARCIYORUM

“Devletten isteyeceğim bakalım verecekler mi. Çünkü stat bizim değil. Çimler soğutma olmayınca kökleri kalkıyor. Nuri Asan Tesisleri’nde de çimleri hibrit yapıyoruz ki statla aynı olsun. Oyuncular statta daha rahat olsunlar. Çok para harcıyorum. Batı parktaki akademinin inşaatına başladık. Yılsonuna kadar bitireceğim. İnşallah altyapı olarak Türkiye’de sınıf atladık. Takım olarak da hazırız hayallerimizi gerçekleştirmeye. İnşallah o sene bu sene olacak diyorum. Taraftarlar da desteklerini versinler. Medya da arkamızda olsun, bize destek versin. Pozitif olalım, yıpratıcı şeyler yapmayalım. Birlikte yükselelim.”

Özel Röportaj: Davut AKTAŞ