Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: Bu tesis Türk futbolu ve Samsun'a çok yakışacak

TAKİP ET

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, 'Böyle bir tesisi Samsun'a, Türk futboluna kazandırmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bunu yaptığım için kendimle de gurur duyuyorum' dedi.

*** Batı Park Mustafa Kemal Erkanat Altyapı Tesisleri’ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Samsun’a ve Türk futboluna böylesine önemli bir tesis kazandıracağınız için neler hissediyorsunuz?

Batı Park Mustafa Kemal Erkanat Altyapı Tesisleri’nde çalışmalara tekrar başladık. Bu kez tesis tamamen bitene kadar devam edecek. Çalışmaların biraz yavaş ilerleyeceğini tahmin ediyorum. Çünkü pazarlıklar, mal almak kolay değil. İhaleye çıkılacak, mallar gelecek, gelen malzemeler kurulacak, yerlerine monte edilecek. Tüm işler arka arkaya gittiği ve biraz da yaptığımız iş iyi olsun dediğimiz için biraz ağır ilerliyoruz. Ama tahmin ediyorum ki ilkbaharda Nisan-Mayıs aylarında tamamen bitmiş olacak. Böyle bir tesisi Samsun’a ve Türk futboluna kazandırmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.

1965 yılından bu yana var olan Samsunspor’da böyle bir tesis hiç yapılmamıştı. Bunu yaptığım için kendimle de gurur duyuyorum. Böyle bir tesis Samsun’a çok yakışır. Çünkü Samsun bir futbol şehri ve adeta futbolcu fabrikası. Etrafındaki çevre illerden bayağı başarılı oyuncular çıkabiliyor. Biz de bu yeteneklerin kaybolmaması ve başka yerlere gitmemeleri için böyle bir tesisi yapmaya karar verdik. Bu tesisi yapmak bizim için adeta farzdı. Biraz pahalı ve geç oldu ama Türkiye’nin bana göre en iyi tesislerinden birisi olacak. Batı Park Mustafa Kemal Erkanat Altyapı Tesisleri’nin Samsun’a ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum.    

*** Altyapıya verdiğiniz önem karşılığını bulmaya başladı. Önce Yunus Emre Çift, ardından da Muhammet Ali Özbaskıcı genç yaşlarına rağmen performansları ile herkesi kendilerine hayran bırakıyor. Bu isimlerin dışında a takımda daha birçok yetenekli oyuncu var. Bu durum için neler söylersiniz? 

Altyapıyı kurduğumuzda tesisler yeni yeni kendine geliyordu. Aynı bir tohumu ekip fidan olmasını, meyve vermesini beklemek gibi bir durum. Biz altyapı akademisini başlattığımızda bu bir rüyaydı, hayaldi. Ama şu anda bunlar gerçek oldu. Önce Yunus Emre Çift, daha sonra Polat Yaldır, arkasından Ali Kılıç. Ali biraz daha pişsin diye onu kiralık gönderdik. Şimdi de Muhammet Ali Özbaskıcı oynamaya başladı. Arkasından yeni gençler de geliyor. Bunlar bizim planladığımız, istediğimiz şeylerdi ve yavaş yavaş oluyor. Bu nedenle Yücel Uyar’a, Savaş Serdar’a ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel işler yapıyoruz. Meyvelerin olması daha yeni başladı. Bunlardan inşallah ileride daha fazla verim alacağız. Hep söylediğim bir şey var. Süper Ligde oynarken ilk 11’in 5-6 oyuncusu akademimizin oyuncuları olacak. 2-3 oyuncusu yurt dışından gurbetçilerimiz ve diğerleri de yabancı oyunculardan oluşacak. Samsunspor kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp haline gelecek. Sonrasınd ada hem Türkiye’ye, hem de yurt dışına futbolcu yetiştiren bir endüstri olacağız. Bunun hem manevi, hem de maddi anlamda çok büyük bir getirisi olacak. bu ikisi olduğunda adeta tadından yenmeyecek bir durum ortaya çıkacak. Allah inşallah bizlere sağlıklı uzun ömürler verir ve biz de o günleri hep birlikte görürüz. Samsun’dan Türkiye’ye ve yurt dışına ihraç edeceğimiz oyuncular olacak. O oyuncular bizim gurur kaynağımız olacak.    

*** Ankara’da Keçiörengücü ile oynanacak zorlu maçta takımın yanında olabilecek misiniz?

Pazar günü Keçiörengücü deplasmanında takımımızın yanında olacağım. Onlarla güzel bir totem başlattık. Maç öncesinde birlikte olmak, karşılıklı konuşmalar yapmak, çocuklara motivasyon vermek bir gelenek haline geldi. İnşallah bu maçta da böyle yapmayı düşünüyorum. Umarım Keçiörengücü maçında sahadan 3 puanla ayrılan, en kötü yenilmeden ayrılan taraf oluruz. Biz oraya kesinlikle rakibimizi yenmeye gidiyoruz. Samsunspor’un içeride dışarıda her maçta tek hedefi 3 puandır. Galibiyet serisini sürdüren takım olduğumuz sürece her şey çok daha güzel olacak. İlk yarıda 5 maçımız kaldı. Bunların 2’si dışarıda, 3’ü içeride. Bu 5 maçı da kazanmak istiyoruz. İnşallah 15 puan alırız ama en kötü 12-13 puan olur diye düşünüyorum. Aynı performansı ikinci yarıda da ortaya koyarsak 70-76 arası puan toplarız. Bu da bizi ilk 2’den Süper Lig’e çıkartır diye düşünüyorum. Takım da, bizler de bunun bilincindeyiz. BAY geçtiğimiz haftanın ardından galibiyet serimizi Keçiörengücü ile devam ettirmek ve ilk yarıyı mutlu bir şekilde bitirmek istiyoruz. 

*** Devre arasında kadroya takviye yapmayı düşünüyor musunuz?

İstanbul’da hocamızla bir toplantı yaptık. Devre arasında takviye yapacağız. Sakatlıklar oluyor, aldığımız ama takıma uymayan, kadro dışı bırakılan isimler var. Bunları gördüğümüzde devre arasında bizim 2-3 tane oyuncu almamız gerektiğine karar verdik. Bunların mevkilerini şimdi söylemem doğru olmaz. Biz sadece takımı desteklemek ve daha iyi hale getirmek, şampiyon yapmak için transfer gerçekleştireceğiz. Yoksa bizim zaten çok iyi oyuncularımız var. Devre arasında iyi oyuncu bulmak zor. O yüzden de istediğimiz oyuncuları bulamazsak belki de hiç transfer yapmayız. İnşallah hocamızın istediği isimleri alıp, 2-3 takviye ile transferi kapatırız. Sonra da sakatlıktan dönen oyuncular aramıza katıldığında rüzgarı da arkamıza alarak sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf olmak istiyoruz.

Özel Röportaj: Davut AKTAŞ