Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Son Dakika Açıklamaları

TAKİP ET

İstanbul'da Eyüpspor maçı öncesinde HHALK Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar ve Spor Yazarı Selçuk Kaya ile sohbet eden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

* Eyüpspor maçı bizim çok önemli. Kazandığımız takdirde ligin seyri değişecek. Bu maça özel prim verdim. Hafta başından beri çocuklar çok inançlı, hırslı. Özel olarak hazırlandılar. İyi bir hava yakaladık. Biz Süper Ligi çok istiyoruz. 

* Elimizdeki transfer listesinde hangi oyuncuyla görüşsek, son aşamaya kadar getirdik. Samsun'da İcra Kurulumuzla buluştular, 4 saat 5 saat toplantı yaptılar, el sıkışıp kalktılar. Bir baktık 2 saat sonra başka takımlara imza atmışlar. Anlamayadık. Samsun şehrinin bütün imkanları var ama futbolcular İstanbul'da ya da Süper Lig'de oynamak istiyor. Seneye Süper Lig'de oynamayacak oyuncu transfer etmem. 6 ve 8 numara transferlerini bitti diyebiliriz. Bu hafta açıklayacağız.

* Sosyal medyada konuşulan oyuncularla evet görüştük. Hasan Ali Kaldırım mesaj attı. Galatasaray ve Beşiktaş'tan bir hafta içinde geri dönüş olmazsa bizimle masaya oturacak. Fransa 2. Lig'den 2 oyuncu ile görüştük. Biri takımından izin alamadı, diğerinin de son maçta omuzu çıktı. Transferi olmadı. Barış Alıcı için benden yüksek bonservis istediler, o parayı vermem. Süper Lig'de oynayamaz.

* Seneye Süper Lig'de bana çok transfer lazım. Üst düzey oyuncular bulmamız lazım. Şu andaki mevcut kadroda Süper Lig'i kaldırabilecek çok futbolcumuz var ama orası Süper Lig. O seviyeyi taşıyacak oyuncuları kadrona katman gerekiyor. Bunlarda maliyet. Tek başıma karşılıyorum, ayağımı yorganıma göre uzatmalıyım.

* Tomane ayrılmak istediğini söyledi. Ben de bonservisini getir, gidebilirsin dedim. Bakalım, ne yapacak. Mutsuz diyorlar, evet ayrılmak istediği için yüzü gülmüyor. Ben de parasının tamamını verip gönderemem. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor, alacağını alır öyle gider. Yoksa bonservisine para getirir.

* Bu ekonomik şartlarda nasıl transfer yapalım? Kur yüksek. Futbolcular euro istiyor. Kişisel servetimden veriyorum. 3 liralık oyuncu biz isteyince 5 lira oluyor. Futbol ekonomisinde dengeler çok değişti. Harca harca nereye kadar? Süper Lig'e çıktığımızda geliri olduğu gibi gideri de o derece çok artacak. Doğru planlama yapmamız lazım.

* Biz kulübü doğru yönetmeye çalışıyoruz. Aile olalım, birlik olalım istiyoruz. Bugün iyi bir ortam yakaladık. Biliyoruz taraftarımız da transfer istiyor. Ama biraz sabır lütfen. Alacaksak en iyisini alalım, geçen yıllarda yaptığımız hataları yapmayalım. Biz dersimizi aldık. Merak etmesinler, bu takım öyle de böyle de transferle de transfersiz de Süper Lig'e çıkacak.

-ÖZEL HABER-