
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım; Şehir Bana Arazi Versin, Stadyum Yapabilirim
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Haber Global'in konuğu oldu. Transfer yasağı hakkında konuşan Yıldırım, stadyum konusunda "Şehir bana arazi verirse 7/24 yaşayan bir stadyum yaparım" dedi.
İşte Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;
* İlk defa açıklıyorum, Türkiye’de kimse bilmiyor. Moussa Sissoko’yla anlaşmıştım. 2+1 yıllık sözleşmeyle getiriyorduk. Sonrasında Flavien Tait ismi çıktı. Damien Comolli’yle görüştüm. 'Kesinlikle Tait' dedi. Biz de onu tercih ettik.
* Marko Grüll’ü çok istedik, tam alıyorduk. Oyuncu tamam dedi. Anlaşmak üzereyken Fiorentina, Rapid Wien maçında oyuncuyu beğenmiş ve ikna etmiş. Fiorentina’nın devreye girmesiyle oyuncu oraya gitmek istedi, o yüzden transfer tamamlanamadı.
* Paco Alcacer ile bir aydır görüşüyoruz. Suudi Arabistan ekibi teklifimizi kabul etti, oyuncu kabul etmedi. Kulübü, oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor. Teklifimizi yaptık bekliyoruz.
* Bir kanat ve bir 6 numara alacağız demiştik. Ama birilerinin gitmesi gerekiyor. Birileri gitmeden almak istemiyoruz.
* Pazar günü taraftarımın o halini görünce stat düşüncesi daha da derinleşti. Ben taraftarımla bütünüm, tüm projelerim onlar için. Ben proje adamıyım.
* Keşke Samsun şehri bana o imkanı verse, güzel bir arazi tahsis edilse ve tüm geliri bana ait olsa yeni bir stat bile yapabilirim.
* Avrupa'da görüyoruz, maksimum 25-30 bin kişilik ama 7/24 canlı, müthiş statlar var. Bu benim bir hayalim, stat çok uzakta, sanayinin ortasında. Koltukları temizlemekten koltukların rengi gitti.
* Novikovas davasından dolayı FIFA bize ceza verdi. Haklı olan biziz. Davayı CAS’a taşıdık. Kazanırsak yasak olmayacak. Yasak gelebilir. İki dönem bana yasak gelsin ya, ne olacak? Zaten ben 2-3 yıllık kontratlara imza atıyorum, iyi bir kadro kuruyorum. Gerekeni yaptık, bu kurduğum kadro beni 2-3 yıl götürür.
* FIFA ve futbol iğrenç bir sektör, FIFA o kadar kötü bir yer ki; rüşvetten geçilmiyor, ben FIFA'ya dava açacağım. Gerekirse ulusal basında konuşacağım, benim böyle bir gücüm var.