Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen: 'Hep birlikte kazanacağız'

TAKİP ET

Katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan Yılport Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, 'Şehrin en büyük markası Samsunspor. Eğer bu değeri biz layık olduğu yere getirirsek işte o zaman Samsun şehir olarak üst lige çıkacak. Böyle olduğu zaman hepimiz kazanacağız' dedi.

Kırmızı-Beyazlıların Başkanvekili Veysel Bilen, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. İşte bilenin açıklamalarından öne çıkanlar:

KARŞI TARAFTAR BİR TALEP GELMİYOR

“Doğru teşhis koyup o koyduğumuz teşhise de doğru tedavi yapmamız lazım. Şuradan başlamak istiyorum ben. Yaklaşık 3 sezondur artan bir biçimde gerek kombinelerde, gerekse loca satışlarında bir ivme olduğu gerçek. Ama bu yeterli mi, değil onu bir kenara koyuyoruz. Burada hem tecrübelerinden, hem de rakamsal olarak ifade ettiğimiz zaman benim gördüğüm manzara şu. Birebir pres yapmadan, birebir takip yapmadan, ilişki kurmadan, ben ve bütün çalışma arkadaşlarım ilişkilerini kullanmadan kesinlikle ne ledde, ne panoda, ne de loca satışlarında karşı taraftan bir talep gelmiyor.”
 
PARANI VERİYORSUN, MAKBUZUNU ALIYORSUN

“Koca bir şehir düşünün. 52 tane locanız var, 90 dakika dönen lediniz var, 34 tane panonuz var. Şimdi bunu Samsun'un pozisyonda bir değerlendirelim. 34 tane pano dediğiniz zaman fiyatı 30-40 bin lira. Bunun satılması lazım, karşılığında da elde edilen bir reklam pozisyonunuz var. Yani geçmişte olduğu gibi bağış yap nereye gittiğini bilme, ya da nereye harcadığını bilme durumu da yok. Paranı veriyorsun, makbuzunu alıyorsun, gider yazdırıyorsun. Öbür taraftan da her gün 100-150 bin kişinin geçtiği bir platformda reklamın duruyor. Stattaki led 45 bin lira. 1 dakikadan hesaplayınca 17 maç boyunca döndürüyorsun. Canlı yayın olduğu için Türkiye'ye firmanı ya da kendini tanıtıyorsun. Maç başına böldüğün zaman 2000-2500 liraya düşüyor.”
 
ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRMAMIZ LAZIM

“Loca 52 tane. Bu 52 tane locanın ilişkilerimiz olmasa belki 5 tanesi satılmayacak. Yani bu bir ilgisizlik kimse kusura bakmasın. Yani dün de, bugün de, yarın da bu ilgisizliğin sorun olarak ortaya çıkmasından öte ya da sorun gibi dillendirilmesinden öte önce çuvaldızı kendimize batırıp dememiz lazım ki bu bizim ayıbımız. Biz niye bu 52 tane locaya müşteri bulamadık ya da müşteri olamadık diye değerlendirmemiz lazım. Yani ben buradaki Samsun'un bütün sivil toplum örgütlerini, ticari kuruluşlarını, siyasi kadrolarını, belediyelerini hepimizi sorumlu tutuyorum. Buna biz de dahil. Çünkü Samsun'un en büyük markası Samsunspor.”
 
ŞEHİR OLARAK SÜPER LİG’E ÇIKILACAK

“Eğer bu değeri biz layık olduğu yere getirirsek işte o zaman Samsunspor şehir olarak, Samsun şehri bir şehir kültürü ile beraber bir üst lige çıkacak. Böyle olduğu zaman hepimiz kazanacağız. Ulusal basında yer alan, her gün gündem olan Süper Lig takımı Samsunspor'u mu, yoksa 1 Lig’deki Samsunspor'u mu tercih edersiniz? Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın ağırlandığı, otellerin dolduğu, lokantaların dolduğu, taksicinin, simitçinin, boyacının iş yaptığı bir Samsunspor mu, yoksa bin kişi 1.500 kişiye oynayan bir Samsunspor mu? Bunların hepsini birlikte değerlendirmemiz lazım. Ama maalesef bunları söylediğimiz zaman takım şehirden koptu deniyor.”

GEL BERABER BARIŞTIRALIM

“Peki kim koparttı? Nasıl koptu? Bu soruyu bana yöneltenlere ben de soruyorum ki peki öneriniz var mı? Neden koptu, niye koptunun cevabını siz biliyor musunuz? Aldığım cevap yok bilmiyorum oluyor. Ben de diyorum ki böyle bir kopukluk yok. Eğer kopukluk var ise o zaman gerekçeleri de var. O gerekçeleri de beraber tartışmamız lazım. Nuri Asan Tesisleri’ne ziyarete geldin de biz mi kabul etmedik? Randevu verdin, gelin görüşelim loca alacağım, bilet alacağım, kombine alacağım, şirket çalışanlarıma forma giydireceğim, bayrak asacağım dedin de biz sana cevap mı vermedik? Ya da dostların, müşterilerin için bir locadan sözleşme yapalım diye bizi çağırdın da ben ve benim çalışma arkadaşlarım sana icabet mi etmedi? Bunların hiçbiri yok. Madem şehirle takım kopuk, gel beraber barıştıralım.”

DESTEK OLMAK İSTEYENE KAPIMIZ HEP AÇIK

“Son olarak şunları söylemek istiyorum. Yeni sezonun başta Samsunspor olmak üzere bütün takımlara hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sonunda hak edenin şampiyon olmasını, o hak edenin de Samsunspor olmasını yürekten temenni ediyorum. Bu kolay olmayacak. Gönül birliği, el birliği içerisinde, aramıza sızmaya çalışan, nifak tohumları ekmeye çalışan insanlara fırsat vermeden, iyi bir takım oyunu sergileyerek inşallah 2023'te cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında şampiyonluk kupasını kaldırıp, başta başkanımız olmak üzere tüm taraftarları sevince boğacak bir sonuca ulaşmayı da cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Ama bunun yolunun da takım çalışmasından geçtiğine inanıyorum. Biz açık, şeffaf, net, her zaman diyaloğa, her zaman desteğe, samimi önerilere açık bir ortamdan yanayız. Bu konuda destek olmak isteyen kim varsa kapımız, telefonunuz 24 saat açık.” Davut AKTAŞ