Samsunspor Basketbol Genel Menajeri Ekim ve Yönetici Zorlu, Halk Gazetesi ekibini ağırladı

TAKİP ET

Samsunspor Basketbol Genel Menajeri Emre Ekim, Kırmızı-Beyazlı kulüple anlaşma sağladıktan sonra ilk kez konuştu: Başkanımız Yüksel Yıldırım'ın futbolda ortaya koyduğu vizyonu basketbol takımında da göstermek istiyoruz. Bunlar sadece bütçeyle olan şeyler değil, emek vermemiz lazım. Samsunlular basketbola sahip çıkmalı!

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da Başkan Yüksel Yıldırım'la el sıkışan, hafta başında Samsun'a gelerek çalışmalara başlayan Samsunspor Basketbol Genel Menajeri Emre Ekim, Kanal 362 ekranlarında gazeteci Selçuk Kaya ve Ergin Caner Cabbar'ın konuğu oldu. Kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Emre Ekim, "Samsun'un içinde olmak, Samsunspor'a hizmet etmek, Samsun basketboluna katkı sağlamak beni çok mutlu edecek. Bana bu fırsatı verdiği için Başkanımız Yüksel Yıldırım'a, yönetici Ergin Zorlu'ya ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum." dedi. 

E. Caner Cabbar: Yönetici Ergin Zorlu, Samsunspor Baksetbol'da "Samsunlu" kişilerle çalışacaklarının altını çizdi ve ilk oluşum sizinle başladı. Bunun devamı gelecek mi?

Emre Ekim: Bizim amacımız Samsunspor Basketbol'da her zaman Samsunluların olması. Çalışanlarıyla, antrenörleriyle, altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularıyla çalışmak istiyoruz. Başkanımız Yüksel Yıldırım'ın futbolda ortaya koyduğu vizyonu basketbol takımında da göstermek istiyoruz. Bunlar sadece bütçeyle olan şeyler değil, emek vermemiz lazım. Samsunlular basketbola sahip çıkmalı. Burada Yüksel Yıldırım'ı ve bizleri Samsun'un yalnız bırakmaması lazım. Burada yapacağımız oluşumun büyük bir kısmıda Samsunlu olacak. Hep beraber yapacağız.

Selçuk Kaya: Hoca konusu ne aşamada?

Emre Ekim: Hoca konusu çok önemli. Bununla ilgili görüşmelerimiz başlayacak. Bir kaç tane isim aklımızda var. Samsun'a en iyi hizmeti verebilecek bir antrenörle anlaşacağız. Teknik ekibini de Samsunlu, daha önce Samsun'a hizmet etmiş insanlardan kuracağız. 

Selçuk Kaya: Samsun'a geldiniz ve çalışmalara başladınız. Ziyaretler görüşmeler nasıl gidiyor?

Emre Ekim: Belediye başkanlarını ziyarete gittik. Gerek Cemil Deveci olsun, gerekse Mustafa Demir bizleri çok iyi karşıladı. Destek sözü verdiler. Tesis konusunda bizlere yardımcı olacaklarını vurguladılar. Biz kendilerinden pozitif enerjiyi aldık. Sonuçta Başkanımız Yüksel Yıldırım futbol konusunda üzerine büyük bir yük aldı, bu nedenle basketbol konusunda onun yükünü hafifletmemiz lazım. 

"GÜZEL BİR YAPILANMA OLACAK"
Samsun'da bir potansiyel var, Samsun basketbolu çok seviyor. Hep birlikte güzel bir yapılanmayla ilerleyen sezonlarda Samsunspor'u basketbolda da Süper Lig'e çıkarmak istiyoruz. Ben buna çok iyi inanıyorum. 

Selçuk Kaya: Pandemi sürecinin basketbol üzerindeki etkisi ne oldu?

Emre Ekim: Pandemi süreci Samsunspor Basketbol adına büyük bir şans oldu. Eğer bu süreç yaşanmasaydı, Samsunspor Basketbol lige veda edebilirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu süreçle ilgili kulüplere yardımcı olacağı söyleniyor. Bir çok kulüp ekonomik anlamda sorunlar yaşıyor ama herkes fedakarlık gösterirse, bunun altından kalkarız. 

Onur Cumhur Aksoy takımın ağabeyi, kaptanı. Önümüzdeki sene bizimle beraber olabilir. Onun dışında oyuncularımızda sözleşmemiz yok, genç isimlerle yeniden kadro kuracağız. 

Altyapı anlamında bize katkı sağlayacak önemli kulüplerimiz var. Koordineli bir şekilde çalışarak Samsun basketboluna faydalı isimler yetişeceğini düşünüyorum.