Samsunspor, Basketbol Şubesine Destek İçin Çağrı Yaptı

TAKİP ET

Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'e yükselen Reeder Samsunspor'un maddi destek talebiyle ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Arzu Uslu, Samsunspor Futbol Kulübü Başkan Vekili Veysel Bilen ve kulüp yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Samsun Golf Kulübü'nde toplantı düzenledi.

Başkan Vekili Veysel Bilen, basketbol şubesinin geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere toplandıklarını ve takımın yol haritasını çizeceklerini belirtti. Yönetim kurulu üyelerinden Fazlıhan Carus ise basketbol takımının 51 yıl sonra Süper Lig'e yükseldiğini hatırlattı ve sezon başında şehirden beklenen destekleri alamadıklarını ifade etti.

Carus, başlangıçta 40 milyon lira bütçe hazırladıklarını ancak planlama hataları ve yeterli destek alamamaları nedeniyle yaklaşık 12 milyon lira açık oluştuğunu belirtti. Sportif başarının gelmemesiyle yabancı oyuncularla yollarını ayırdıklarını dile getiren Carus, şu anda altyapı ve yerli oyuncularla takımı güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Carus, kamuoyunu bilgilendirme toplantısının amacının borç durumunu ve gelecek planlarını paylaşmak olduğunu vurgulayarak, önlerindeki iki seçeneği dile getirdi: Borçların karşılanması için ligin devri ya da şubenin kapatılması ve gelecek yıl gelirlerle borçların ödenmesi. Ancak, basketbolun şehirde devam etmesi adına destek çağrısı yaparak, takımın kapatılmasının uzun vadede basketbolun gelişimini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

samsun samsunspor Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Arzu Uslu Samsunspor Futbol Kulübü Başkan Vekili Veysel Bilen kulüp yönetim kurulu üyeleri basın mensupları Basketbol Şubesine Destek İçin Çağrı Yaptı samsunspor basketbol destek çağrısı samsun hab