Samsunspor'da Şirket Sözleşmesinde Olmayan 4 Madde

TAKİP ET

14 MADDELİK RAPOR HAZIRLADIK
Sadi Subaşı, sözlerinde şu ifadelere dikkat çekti; "Samsunspor, kayyum yönetiminde 2. Lig'e düşmüş, kulübün borcu 55-60 milyon TL civarına ulaşmıştı. Samsunspor'un amatör lige düşebileceği hatta kulübün kapanacağı konuşulur hale gelmişti. Bu süreçte İsmail Uyanık’ın şirketleşmenin onaylanması şartıyla Samsunlu iş insanı Yüksel Yıldırım ile birlikte Samsunspor yönetimini üstleneceklerini duyurması, camiada yeni bir heyecana vesile olmuş, açıklanan yönetim planıyla umutlar yeniden yeşermişti. İsmail Uyanık'ın talebi ile benim başkanlığımda 'Danışma Kurulu' oluşturuldu. 14 maddelik bir rapor hazırladık. Bu rapor doğrultusunda 'şirket sözleşmesi' hazırlanmıştı. Samsunspor'un içine düştüğü ekonomik sıkıntı ve yönetim çıkmamasının yarattığı panik ile kapanma korkusunun artması nedeniyle 'şirketleşme' hiçbir şekilde sorgulanmadı. Samsunspor Genel Kurulu'nda 'Danışma Kurulu Başkanı' olarak söz aldım ve bu 14 maddelik şirketleşme için 'olmazsa olmaz maddeleri' içeren raporu kürsüden okudum, tutanaklara geçti."

ŞİRKET SÖZLEŞMESİ'NDE OLMAYAN '4 MADDE!'
Danışma Kurulu'nun raporunda yer alan Samsunspor Dernek yönetiminin elini güçlendirecek olan '4 madde şirket sözleşmesi'nde yer almadı.
1. Alt yapı dernek bünyesinde kalmalı ve alt yapının giderleri TFF'den gelecek paralar ile dernek bünyesindeki şirket gelirlerinden karşılanmalıdır.
2. Alt yapıda yetişecek futbolculardan Futbol A.Ş. tarafından transfer edilmek istenen futbolcuların günün rayiç bedelleri dernek yönetimine ödenmelidir.
3. Profesyonel futbol takımını bünyesine alan Futbol A.Ş.'nin ortaklık hisselerinden yüzde 9'u bedelsiz olarak Samsunspor Dernek Yönetimi'ne verilmelidir.
4. Ürün satışlarını yapacak olan Futbol A.Ş.'nin sağlayacağı gelirlerin bir bölümü Samsunspor Dernek Yönetimi'ne verilmelidir.

Haber: N. Alper Cabbar