Samsunspor'da sol bek ve 6 numara bekleyişi

TAKİP ET

Moussa Guel, Halil Yeral ve Soney Aydoğdu'yu renklerine bağlayan Kırmızı-Beyazlılar, Süper Lig'den 6 numara ve sol bek pozisyonlarına 2 transfer daha yapmak için çalışmalarını sürdürüyor

3 TRANSFER YAPILDI
Devre arası transfer döneminde ilk olarak Fransa’dan Moussa Guel’i kadrosuna katan Yılport Samsunspor, ardından Akhisar Belediyespor’un milli file bekçisi Halil Yeral ile anlaşma sağladı. Kırmızı-Beyazlılar, orta sahaya ise Süper Lig’den Soner Aydoğdu takviyesini yaparak ses getiren bir transfere imza attı.

BARIŞ’TA İNDİRİM BEKLENİYOR
Kırmızı-Beyazlılarda gözler şimdi de sol bek ve 6 numara pozisyonlarına yapılacak takviyelere çevrildi. Bu mevkiler için Süper Lig’den oyuncu arayışında olan Yılport Samsunspor transfer komitesi, görüştüğü isimlerden haber beklemeye başladı. Kırmızı-Beyazlılar ayrıca Barış Alıcı’nın da fiyatında indirime gidilmesini bekliyor.

FUTBOLA LORIENT’DE BAŞLADI
Futbolu 2009 yılında Lorient'de başlayan Moussa, ilk profesyonel maçına da bu kulüpte Ligue 2 karşılaşmasında çıktı. 2019-2020 sezonunu Quevilly Rouen Métropole'de geçiren Fildişili futbolcu, Valenciennes ile anlaştı. Moussa, ilk sezonunda 20 maçta oynarken ikinci sezonunda Red Star'a kiralandı ve 2022-23 sezonu başında bonservisiyle birlikte bu kulübe geçiş yaptı.

SÜPER LİG’DE 1 MAÇA ÇIKTI
1 Ocak 2000 tarihinde Akhisar’da dünyaya gelen Halil Yeral, futbola da Akhisar Belediyespor altyapısında başladı. Yeşil-Siyahlılarda çeşitli yaş kategorilerinde toplam 62 maça çıkan 23 yaşındaki file bekçisi, 2018-2019 sezonunda 1 maç Süper Lig’de oynama fırsatı yakaladı. Halil Yeral, çeşitli yaş kategorilerinde milli formayı da terletti.

61 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ
Soner Aydoğdu, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı. 19 Haziran 2012 tarihinde 2,250,000 Euro bonservis bedeliyle Trabzonspor'a transfer olan Soner, daha sonra Akhisar Belediyespor, Başakşehir, Göztepe ve Antalyaspor formalarını giydi. Tecrübeli futbolcu, çeşitli yaş kategorilerinde 61 kez Ay-Yıldızlı formayı giyme başarısı da gösterdi.

Davut AKTAŞ