Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık: Ben sana ne yaptım kardeş?

TAKİP ET

Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık; "Ben sana ne yaptım kardeş? Söyle bana. Neden bu kadar kinlisin söyle bilelim" dedi. Uyanık, "200 bin dolar ve maaş konusunda cevap vermek beni utandırıyor. Bunları konuşmak onları utandırmıyor" diye konuştu.

ŞAİBELİ OLAYIMIZ OLMADI
"Bir buçuk sene büyük emeklerle çalışıp, bizim kurduğumuz takıma 1-2 ilave ile Samsunspor, şampiyon oldu. Ben teşekkür etmeyeceğini biliyordum, beklemiyordum da zaten. Ben menajerlerle konuşmamda tanışmam da. O menajerlerden bir tanesinde Samsunspor'la ilgili şaibeli bir şey çıkarsa ben ve ekibim en ağır müeyideyi yapmaya hazırım. Ben kendi dönemimde olsam para konusunda bu kadar titiz davranmazdım. Oradan bize böyle göndermeler yapmasını kabullenemiyorum. Bunu reddediyorum. Bu normal bir iş değil çünkü. Buna kimsenin hakkı yok."
 
BU ÇOK AYIP VE YALAN
"Biz Yüksel Başkan'la bu işe başlarken 'finansal hukuk ve diğer kurumların kurulması' ondaydı, futbol ise bendeydi. Ben kendisinin de futbolun içine girmesini istediğim için rahmetli Mustafa Erkanat'ı her gittiğim yere taşıdım ki; 'bir diyalogsuzluk' olmamasını istedim. Ben hiç bir zaman 'kendim gibi davranamadım. Çünkü Samsun'da dedikodu çok. Biz iyi bir oluşum yapmışız. Bu oluşumun dışında kalan herkes bunu yıkıp oralardan nemalanırız duygusuyla müthiş bir çaba içerisine girdiler. Sonrasında Mustafa Aztopal göreve geldi. O'na da senin en önemli işin burada yapılan her şeyi başkan müsait olduğu her gün kendisine rapor etmen dedim. Mustafa'yı işin içinde tutmaya çalıştım. Yani siz bakmayın; 'benim haberim yoktu, ben parayı veriyordum, davul ben de tokmak onlar da, beni işlerine karıştırmıyorlar' demesine. Bu çok ayıp ve yalan. Yaptığımız her şeyden kendisini haberdar ediyorduk."

200 BİN DOLARI İŞ İÇİN ALDIM
"Kaç senedir arkadaşız. Beraber ortalık da yaptık. Eski mesajlara baktım, içim acıdı. 'Kardeşim' hitaplarından bugün nereye gelmişiz. O dönemde 'kulübü alalım' dedim. Sen, Galip bey, Kazım bey, herkes versin. Önce sıcak baktı sonra vazgeçti. O zaman da Samsunspor'u siyaset yönetiyor. Kayyuma geldik. O dönem Libya'da iç savaş çıkmış, parayı oraya kaptırmışım, çok sıkıntıdayım Proje vardı, 200 bin dolar aldım. 'Senet, ipotek vereyim' dedim, 'yok' dedi. 100 bin doları Nisan-2018'de verdi. Mayıs döneminde kulübü aldık."

BEN UTANIYORUM SÖYLEMEKTEN
Temmuz'da 100 bin dolar daha verdi. Proje için istedim, başka şeye kullandım. Ortağımız var, sorun olmasın diye, bankalara olan borçlarımı kapattım. Sonra senet verdim. Gerçektende üzügünüm, benim de alacaklarım var. 15-20 sene öncesinden bile. Vereceğim, kendisine söylüyorum. Evimin adresini göndereyim, haciz yapsın. Maaş dediler. Rahmetli Mustafa Erkanat dedi k; 'işi gücü bıraktın, buradasın. İster CEO parası de ister 'ortak avansı.' Bana gönderdikleri parayı utanmadan 'maaş' diye lanse ettiler. Bunların cevabını vermek beni utandırıyor. Bunları konuşmak onları utandırmıyor."

15 SENELİK TARİHİ SİLEMEZSİN
"Ben sana ne yaptım kardeş? Söyle bana. Neden bu kadar kinlisin söyle bilelim. Ben ölsem de, bu kulübün tarihine geçmişim, '15 senelik tarihi satın alacak' para yok. Sen benimle neden yarışıyorsun ki? Sen bir adım at, biz seni beş alkışlayalım. En fazla biz gelelim arkandan. Niye bana satmıyorsun? Ben sana ne yapmışım? Satma bana zaten, öyle bir görüşme olsa ben zaten gitmem ki. Ben Samsunspor taraftarı olarak Yüksel Yıldırım'ın kalmasını istiyorum."