Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık: Yüksel Yıldırım tek çare değildir

TAKİP ET

İsmail Uyanık, "Yüksel Yıldırım, Samsunspor için bir çaredir devadır. Ama tek çare değildir! İkide bir 'kulübü satıyorum' diyerek, ortaya çıkma. Niyetin ciddiyse alırız. Samsunspor'u herkese satamazsın, Samsunluya satabilirsin" dedi

Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık, "Bu zamana kadar 60 milyon dolar harcanmış olmasının sebebini sokağa atılan paralar olduğunu düşünüyorum" dedi.

İsmail Uyanık, sözlerine şöyle devam etti; "Yüksel Yıldırım ciddi olarak 'Samsunspor'u satıyorum' diye ortaya çıkarsa, Samsun şehrinin insanları kulübü almak için çaba gösterir. Bunlardan birisi de benim. Dünyada büyük bir kriz var, savaş var. Yüksel Yıldırım, Samsunspor için bir çaredir devadır. Ama tek çare değildir! Samsunspor hiç kimseye mahkum değildir. Başkan bey, bu tarz konuşmaları senelerdir yaptığı için eleştiriye sıfır tahammülü olduğu için, kendisinin heykelini dikmeye hazır olan herkesi, kendisini eleştirenleri hainler durumuna düşürdü. Hatta gruplaşmalar da oldu. Bir de çok enteresan şekilde sanki bu kişileri 'ben organize ediyormuşum' gibi durum oluştu. Hiç hak etmediğim bir şeylerle karşılaştım."

'SAMİMİYSE ALIRIZ' DEDİM
"Ben, 5-6 ay önce kulübü satma konusunda gerçekten samimi ise 'Samsun olarak bunu almalıyız' dedim. Kulübü alırken 70 milyon Türk lirası ödedik. Ama şimdi kulübü satacaksan, hesap yaparken 'ben 70 milyon dolar harcadım, bunu isterim' diyemezsin. Hesabını yaparız. Ben 4 ay önce altyapısını hazırladım. Uzun vadeli fon buldum. Para hazır. 'Satıyorum' dediği anda masaya otururuz. Suat Çakır aracılığı ile Veysel Bilen'e haber gönderdim. O da 'Başkan'a iletiriz' demiş. Fon haricinde Samsunspor'u halka açacağız. Hisse satacağız. Herkes kulübün paydaşı olacak."

ÖYLE HERKESE SATAMAZSIN
Samsunspor Kulübü Yüksel Yıldırım'a mahkum değildir, Samsun şehri Yüksel Yıldırım'a mahkum değildir. İkide bir 'kulübü satıyorum' diyerek, ortaya çıkma arkadaş. Senden kulübe almak isteyen yok. Al kulüp senin, 'hayırlı olsun. Kaç senedir senin zaten. Sen kulübü doğru yönet, neden sürekli 'satacağım' diyorsun. Samsunspor'u parayı getiren herkese satamazsın. Samsunspor'u, ancak Samsunlu'ya Samsunsporluya satabilirsin. Fenerbahçe, Samsunspor'u 'pilot takım' yapmak için satın almak isterse satabilecek misin? Böyle bir şey olabilir mi?"