Samsunspor eski divan başkanından sert uyarı 

TAKİP ET

Samsunspor eski divan kurulu başkanı Sadi Subaşı, eski Başkan İsmail Uyanık ve mevcut Başkan Yüksel Yıldırım'a "Giderek kişiselleşen tartışmalara son veriniz "çağrısı yaptı. 

Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık katıldığı Kanal 362 ve TV Kaya'da çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Mevcut Başkan Yüksel Yıldırım'da katıldığı televizyon programında konuştu. Samsunspor eski divan kurulu başkanı Sadi Subaşı yazılı mesaj yayınlayarak iki isme çağrı yaptı. 

'KABUL EDİLEMEZ'

Samsunspor eski divan kurulu başkanı Sadi Subaşı, "2018 yılında tüm Samsunspor camiasını heyecanlandıran ve kaybolan umutlarını yeşerten Samsunspor’un şirketleşmesi ile sayın İsmail Uyanık ve iş insanı sayın Yüksel Yıldırım Samsunspor yönetimini birlikte üstlenmişlerdi.
 
 Ne var ki bir yıllık birliktelik sonrası sayın Uyanık ile sayın Yıldırım arasında başlayan anlaşmazlık sonucu İsmail Uyanık, yönetimden ve ortaklıktan ayrıldığını söyleyerek kağıt üzerinde ki şirket hissesini de Yılport Samsunspor AŞ.’ye devrediyordu.
 
 O gün Samsunspor’un bu iki değerli yöneticisi arasında başlayan sürtüşme ve karşılıklı suçlamalar, son bir hafta içinde iki ayrı TV yayınında ki uzun konuşmalar ve karşılıklı suçlamalar, Samsunspor’un son yıllarda zaten sarsılmış olan imajına darbe vurur hale gelmiştir.
 
 Yine üzülerek söylemek gerekirse, yerel ve yaygın medyanın da bu tartışmaları doğal olarak malzeme yapması ve taraftarlarında bölünerek Samsunspor’un değerli iki yöneticisine ağır suçlamalar da bulunuyor olması, kabul edilebilir bir durum değildir "dedi. 

'TARAFTARI KÜSTÜRMEYİN'

Subaşı açıklamasında şunları kaydetti; " Sayın Uyanık, 15 yıla yakın Başkanlık yaptığı dönemlerde dışarıdan hiçbir destek almadan Samsunspor’u başarıdan başarıya koşturmuştur. sayın İsmail Uyanık’a doğruları ve yanlışları ile görevi bıraktığı son Genel Kurulda ise, Genel Kurulun oyları ile kendisine 'Samsunspor Onursal Başkanlık' Unvanı verilmiştir.
 
 Sayın Yüksel Yıldırım ise, İsmail Uyanık’ın önerisi ile Samsunspor’un şirketleştirilmesi şartı ile Samsun’a gelmiş ve büyük bir ekonomik sorun yaşayarak 'Kayyum Yönetimine' düşmüş olan Samsunspor’u kurulan şirket ile borçlarını da üstlenerek Samsunspor camiasına yeni bir umut kapısı açmıştır.
 
 Samsunspor’un tüm kurullarında görev yapmış, güncelliğini yitirmiş Samsunspor’un Tüzüğünü yenileyen Divan Kurul Başkanlığını da yapmış bir Samsunspor sevdalısı olarak şirketleşme sırasında ki yanlışları da bir yana bırakarak sayın Uyanık ve sayın Yıldırım'a sesleniyorum.; 
 Samsunspor’a emek vermiş hiç kimseyi küstürmeye ve umutsuzluğa sürüklemeye hiç kimsenin hakkı yoktur.
 
Lütfen giderek kişiselliğe dökülen tartışmalarınıza son veriniz. Taraftarları bölmekten ve hem kendinize, hem de Samsunspor markasına zarar vermeyiniz. 
Aksi halde, Samsunspor camiası bu yanlışları hiçbir zaman affetmeyecektir "ifadelerini kullandı. 

Nazım AKPINAR 

Sadi Subaşı 

Yüksel Yıldırım 

 

İsmail Uyanık