Samsunspor Futbol Gelişim Direktörü ve Başkan Danışmanı Batu Kaplan: Gelecek Hoca Bizi Süper Lig'e Çıkarmalı

TAKİP ET

Samsunspor Futbol Gelişim Direktörü ve Başkan Danışmanı Batu Kaplan, “Getireceğimiz hoca öncelikle bizi şampiyonluğa getirecek kapasitede olması lazım. Ekibi ile tecrübesi ile bizi bir üst lige çıkartması lazım” dedi

1. LİG GÜNDEMİ'NE KONUŞTU
Tivibu Spor’da yayınlanan 1. Lig Gündemi programına katılan Samsunspor Futbol Gelişim Direktörü ve Başkan Danışmanı Batu Kaplan, önemli açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmalarından hoca arayışlarına kadar birçok konuda konuşan Kaplan, şu ifadeleri kullandı:

PLAY-OFFA KALAMAMANIN ÜZÜNTÜSÜ VAR
“Beklentilerin altında kaldığımız bir sezonu kapattık. Ben mart ayında göreve geldim. Ama içimde hala play-offa kalamamanın üzüntüsü var. Samsunsporlu taraftarların hissettikleri duyguları ben de yürekten hissediyorum.” 

İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ
“Geçmişte yapılan yanlışları yapmama gayreti ile yola çıktık. Bu nedenle oyuncu ve hoca seçiminde ince eleyip sık dokuyoruz. Getireceğimiz hoca öncelikle bizi şampiyonluğa getirecek kapasitede olması lazım. Ekibi ile tecrübesi ile bizi bir üst lige çıkartması lazım.”
 
SÜPER LİG’E ULAŞMA HEDEFİNDEYİZ
“Çalışmalarımızı bu yönde ilerletiyoruz. Oyuncu konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bu ligde forma giymiş, bu ligi bilen Türk oyuncuların yanına yapacağımız yabancı transferleri ile inşallah Süper Lig’e ulaşma hedefindeyiz.”
 
HÜSEYİN EROĞLU İLE GÖRÜŞMEDİK
“Hoca ismi vermek istemiyorum ama şunu belirteyim. Hüseyin Eroğlu hocanın Altınordu’da yaptıkları ortada.  Kendisi çok kıymetli bir hoca. Ancak kendisi ile hiçbir görüşmemiz olmadı. Bizim şimdi temasta olduğumuz, görüşmelerimizi sürdürdüğümüz 2 hoca var.”

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ 2 İSİMDEN BİRİ OLACAK
“Onlarla alakalı Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın direktifleri doğrultusunda karar vermeye çalışıyoruz. Hocamız bu görüştüğümüz 2 isimden birisi olacak. Sosyal medyada bazı isimler dolaşıyor. Ancak haberleştirilen, ortada dolaşan isimlerle görüşmemiz olmadı.”    

Osman Çelik

OSMAN BURAYI ÇOK SEVİYOR
“Osman ve Fofana takımımız için çok kıymetli isimler. Osman tecrübesi ile gençlere ağabeylik yaptı. Çok iyi performans ortaya koydu. Hem orta sahada, hem de stoperde ihtiyaç duyulduğunda çok iyi oynadı. Osman bizim kontratlı oyuncumuz. Kendisi de burayı çok seviyor.”

Fofana

BAŞKANIMIZ BİR KEZ DAHA GÖRÜŞECEK
“ Fofana’nın sözleşmesi sona erdi. Başkanımızın Fofana ile ilgili çalışması mevcut. Ben kendisi ile bir ön görüşme yaptım. Fofana’nın birkaç gün içerisinde bize geri dönüş yapmasını bekliyoruz. Ben şahsen Başkanımız ile Fofana’nın yapacağı son görüşmenin ardından bu futbolcunun Samsunspor’da kalacağına inanıyorum.” 

GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ
“Fofana hem Süper Lig’den hem de bu ligden birçok takımdan teklif alıyor. Ama kendisi kalben burada kalmak istediği için birinci önceliği biziz. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bizde devam edecek.”

Polat Yaldır

YÜCEL HOCA GENÇLERİ ÖN PLANA ÇIKARDI
“Polat Yaldır özellikle son maçta nasıl bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi. Yücel hocamız da göreve geldikten sonra gençlere ağırlık verdi. Genç oyuncuları ön plana çıkardı. Polat da bunlardan bir tanesi. Polat zaten farklı yaş kategorilerinde milli olmuş bir oyuncu.”

Yunus Emre Çift

ONUNLARLA İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR
“Polat için şimdiden gelen teklifler var ama dediğim gibi kendisi bizim için çok kıymetli. İnşallah Samsunspor’da üzerine koyarak devam edecek. Bizim onunla ilgili çok iyi projelerimiz var. Aynı Yunus Emre Çift de olduğu gibi.”

Haber: Davut AKTAŞ

samsun samsunspor yunus emre çift fofana osman çelik