Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan: Stat ilk maça yetişecek

TAKİP ET

Samsunspor A.Ş. Genel Müdürü Soner Soykan, 19 Mayıs Stadyumu'ndaki çim yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, 'Saha zemini sezonun iç saha maçı olan Eyüpspor karşılaşmasına yetişecek' dedi

HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR

19 Mayıs Stadyumu’nun zemininde gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan, "Bizim maçlarımızı oynadığımız sahanı zemini hibrit. Hibrit olduğu için de her sene sahanın renovasyonu yapılması lazım. Şu an yapılan işlem de hibritin içindeki çimin kazınarak yeni bir çim ekilmesi. Her zaman dile getirdiğimiz gibi stadımızın fiziki şartlarının iyi olmamasının, hava almamasının, güneş almamasının ve bazı alttan soğutma sistemlerinin çalışmamasından dolayı kazıdığımız çim, yeni bir çim ekiliyormuş gibi toparlanması uzun sürüyor. Onun için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kendi ekibimizin dışında önemli bir profesyonel çim firması ile de çalışıyoruz. Sahada gerekli ekimler yapıldı ama köklenmenin oluşması bir müddet alıyor" dedi.

ÇORUM MAÇINDA RİSKE ETMEDİK

Saha zemininin sezonun iç sahadaki ilk maçı olan Eyüpspor maçına yetişeceğini vurgulayan Soner Soykan, "Sezon başlarında maç organizasyonlarında stadın sahasının kullanılması, zeminin bozulmasından ziyade köklenme tamamlanmadığı için zemini çok geri atıyor. Bundan dolayı ligin ikinci haftasında oynayacağımız Eyüpspor maçında sahamızın daha hazır olması için son hazırlık maçında stadı kullanıma alamadık. Çorum FK maçını statta da oynayabilirdik ama bu sefer lig başladığında zemindeki kalkmaları daha şiddetli bir şekilde yaşayacaktık. Önemli olan lig olduğu için çalışmalarımızı ona göre planladık” diye konuştu.