Samsunspor Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan: Şampiyonluğa birlikte yürüyeceğiz

TAKİP ET

Çok bilinçli bir taraftar topluluğuna sahip olduklarını söyleyen Soner Soykan, 'Taraftarlarımız şampiyonluğun ayak seslerini hissetmeye başladı. Yakın zamanda 20 bin taraftara oynayacağımıza ve 12. adamımızla şampiyonluğa yürüyeceğimize inanıyorum' dedi.

*** İstanbul’da gerçekleşen zirvede ana gündem maddeleri neydi?

Takımımızın devre arasındaki hareket planını konuştuk. Muhtemel yapmamız gereken transferler, kadro dışı olan futbolcularımızın durumlarını konuştuk. Artı bir de Tomane, Diomande ve Cinari’nin durumları var. Onlarla alakalı hocamızın raporlarını üzerine konuştuk. Ona göre vakit kaybetmeden, devre arasına girmeden daha öncesinden hazırlık yapalım diye bir istişare toplantımız oldu. Takımımıza çok güveniyoruz. Bilindiği gibi devre arasında iyi oyuncuları kolay kolay takımları salmıyor. Ama fırsat transferi olursa 2-3 isim alabiliriz.

*** Üst üste alınan başarılı sonuçların takım üzerindeki etkisi neydi? İcra kurulunun bundaki katkısı nedir?

Sezon başında iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyorduk ama kamuoyunun da bildiği bazı sebeplerden dolayı lige iyi başlayamadık. Daha sonrasında bir hoca değişikliği yaptık ve takımın başına Hüseyin Eroğlu geldi. Gelir gelmez de bir fark yarattı. Şehirle uyumu, futbolcular arasındaki birlik ve beraberliği sağlaması adına önemli adımlar attı. Bu arada bizim daha önce yapmamız gerektiğini düşündüğümüz, ancak şimdi fark ettiğimiz icra kurulu çok iyi bir oluşum oldu. Bireylerin haricinde bir kemik yapı oluşturduk. Suat Çakır’ın da gelişiyle birlikte ben ve Veysel Bilen, direk Başkanımız Yüksel Yıldırım’a bağlı, hocamızla da istişare halinde olduğumuz bir yapı oluştu. Hocamız da bu oluşuma çok çabuk uyum sağladı. Bu uyum skorlara da yansıdı. Samsunspor gerçek kimliğini ortaya koymaya başladı. Bu durum şehirde de hissedilmeye başlandı. Altınordu ve Boluspor maçlarında şanssız puan kayıplarımız oldu. Bunları bir kaza olarak görüyorduk. Kaza olduğunu son 3 maçtaki seri ile de göstermiş olduk. Herkesin kendisine güveni geldi. Keçiörengücü maçı bizim açımızdan çok önemli. İnşallah o maçı deplasmanda kazanıp, içeride de Denizlispor ve Yeni Malatyaspor karşılaşmalarını da alıp çıkışımızı sürdürürüz.

***Seri galibiyetlerin forma satışlarına bir etkisi oldu mu?

Samsunspor’un forma satışı konusunda bir potansiyeli var. Bizim satışlarımız daha çok maç günleri artıyor. Alınan başarılı sonuçlar forma satışlarına yüzde 10-20 etki etti ama beklediğiniz etkiyi yaptı mı derseniz yapmadı. İnşallah zamanla bu farkındalıkları yaratarak forma satışlarımızı da arttıracağız.

*** Hüseyin Eroğlu için neler söylersiniz?

Hüseyin Eroğlu bence çok doğru bir zamanda, çok doğru bir kulübe geldi. Hem kendisi, hem de Samsunspor için çok faydalı bir birliktelik oldu. Türk futbolunda Hüseyin Eroğlu gibi hocaların önünün açılması gerekiyor. Bu anlamda da camia kulüplerinde çalışmaları gerekiyor. Hocamız taraftarı ve kamuoyu olan çok büyük bir kulübe geldi. Burada alacağı başarılarla Türkiye’ye damga vuracağına inanıyorum. Yeni nesil hocaların önünü açacağını düşünüyorum. Hüseyin hocayı alarak çok faydalı bir transfer yaptık. Bunu sezon sonunda inşallah şampiyonlukla taçlandıracağız. Hocamızın gençlerle Altınordu’da neler yaptığı zaten ortada. O anlamda Türkiye’nin en tecrübeli hocalarından birisi. Sadece altyapı olarak değil, oyun planları, taktisyenliği, vizyonu çok önde olan bir isim. Altyapı ile de Yücel Uyar hocamızla istişare halindeler. Altyapımıza da önemli katkılar sağlayacak diye düşünüyorum. Hüseyin hocamızın en önemli özelliği çok adaletli olması.  Hocamızın oyunculara bakışı yaş ve ya isim olarak değil. Adaletli bir forma dağıtımı yapıyor. Kim iyiyse o oynuyor. Bunu gençler de, yıldız oyuncular da hissediyor. Takım olmak böyle bir şey. 

*** Taraftarlar için neler söylersiniz?

Biz başarılı olduğumuz dönemlerde de taraftarlarımıza sürdürülebilir mutluluklar yaşatamamıştık. Ama her şeye rağmen onlar bizim arkamızda oldular. Bazen kopukluklar oldu. Sonuçta futbol başarıya endeksli bir oyun. Ama çok bilinçli bir taraftar topluluğumuz var. Gördükleri oyunu doğru yorumlayıp, şampiyonluğun ayak seslerini hissetmeye başladılar. Bu çıkışla birlikte onlar da bizimle beraber heyecanlandı. Deplasmanlarda bizi yalnız bırakmıyorlar. İç sahada da yavaş yavaş sayı artıyor. Yakın zamanda 20 bin taraftara oynayacağımıza ve 12. adamımızla şampiyonluğa yürüyeceğimize inanıyorum.

*** Şehirden beklentiniz nelerdir?

Biz en başından bu yana şehrin iyi günümüzde de, kötü günümüzde de takımımızın yanında olmasını bekliyoruz. Başkanımızın bu maddi özverisine manevi olarak karşılık vermelerini bekliyoruz. Bizim bir kemik yapımız var. Bunlar her şartta yanımızda. Bu kemik yapıyı ne kadar arttırabilirsek, bu birlikteliği hissettirebilirsek, futbolcular ve takım şehir bütünlüğünü kazandığı zaman bunun bereketi de, hissiyatı da artıyor. Şehir birleştiğinde bu bir güç oluşturuyor. Samsunspor bu şehrin en büyük markası. Herkesin iyi günde de, kötü günde de şehrinin en büyük markasına sahip çıkması gerekiyor. 

*** Sizce ‘O Sene bu sene’ mi?

Ben açık söylemek istiyorum. Benim normalde hayata bakışım hep olumsuzdur. Yani hep kötüyü düşünerek hareket ederim. Samsunspor’un bir ayağı hep eksikti. Bunları içtenlikle söylüyorum. Hüseyin hocamızın gelişiyle birlikte bu sene önümüzün açık olduğunu ve şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Hocamızla, taraftarlarımızla, futbolcularımızla, yönetimimizle ve şehrimizle bir bütünlük oluşmaya başladı. Eksik taraflarımızı tamamladık. Kadromuzla, yönetim şeklimizle, teknik ekibimizle, taraftarımızla, basınımızla artık bu iyice hissedilmeye başladı. Bence o sene bu sene.   

*** Muhammet Ali Özbaskıcı için neler söylersiniz? 

Muhammet Ali Özbaskıcı bizim için çok kıymetli bir futbolcu. İlk olarak onu özel okula aldırdık. Ailesi ile de görüşmelerimizi yaptık. Onu yakın zamanda ailesi ile birlikte güzel bir eve yerleştireceğiz. Hocamız da onun üzerine çok düşüyor. İzin günleri de dahil tesislerde kalıyor. Gelişimi sürekli gözlem altında tutuluyor.

*** Basketbol ile birlikte çifte şampiyonluk olur mu?

Basketbolda 2 senedir play-offtan dönülüyor. Orada da çok özverili bir ekip var. Dernek yönetimimiz orada çok özverili bir çalışma ortaya koyuyor. Genç bir kadromuz var. Basketbolda çok büyük emek var. Zor şartlarda önemli işler yapılıyor. Ben bu sene inşallah onlarla birlikte çifte şampiyonluk yaşayacağımıza inanıyorum.    

Özel Röportaj: Davut AKTAŞ