Samsunspor her yerde! İşte takımın dikkat çeken performansı

TAKİP ET

Markus Gisdol'un gelişi ile birlikte bambaşka bir kimliğe bürünen Yılport Samsunspor, taraftarından orta sahasına, defansından iç saha performansına kadar birçok alanda kendisine yer buldu

Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig’de puan sıralamasında tam olarak hedeflediği noktada bulunmasa da, birçok istatistikte kendisine yer bulmayı başardı.

TARAFTAR ORTALAMASINDA İLK 5’TEYİZ

Süper Lig’de şu ana kadar en yüksek seyirci ortalamasına sahip takımların belli olduğu listede Kırmızı-Beyazlılar, 16 bin 971 seyirci ortalamasıyla beşinci sırada yer aldı. Birinci sırada ise 41 bin 771 seyirciyle ortalamasıyla Galatasaray bulunuyor. 

CARLO HOLSE 7. SIRADA

Trendyol Süper Lig'de bu sezon şu ana kadar en fazla ikili mücadele kazanan orta saha oyuncularının ortalamaları da belli oldu. Kırmızı-Beyazlıların orta sahadaki dinamosu Carlo Holse, 7.53’lük ortalaması ile listede 7. sırada yer aldı. Bu kategoride ilk sırada ise 10.61’lik ortalamasıyla Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu Gedson Fernandes yer aldı. 

SONER EN ÇOK İSABETLİ PAS ATAN 8. SAVUNMACI

Sezonun ilk yarısında kendisinden beklenen performansın çok altında kalan, ancak ligin ikinci yarısında bambaşka bir kimliğe bürünen Kırmızı-Beyazlıların sol beki Soner Gönül  de Trendyol Süper Lig'de hücum bölgesine isabetli pas atan savunma oyuncuları listesinde kendisine yer buldu. Soner Gönül, 4,85'lik ortalamasıyla bu sıralamada 8. oldu. Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu ise 6,55'lik ortalamayla zirvede. 

İÇ SAHADA 29 PUANLA 5. DURUMDAYIZ

Kırmızı-Beyazlılar, ligde 30. hafta sonunda iç saha performansı ile de dikkat çekti. Evinde oynadığı 15 maçın 9’unu kazanan, ikisinde berabere kalan ve 4 kez de mağlup olan Yılport Samsunspor, topladığı 29 puanla bu alanda 5. sırada yer aldı. Listenin ilk 4 sırasında ile 45 puanla Galatasaray, 36 puanla Fenerbahçe, 33 puanla Çaykur Rizespor ve 30 puanla adana Demirspor bulunuyor.

samsunspor futbol süper lig samsun haber