Samsunspor, iç sahada başka deplasmanda başka

TAKİP ET

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'de evinde oynadığı maçlarda önemli bir performans sergilerken, deplasman maçlarında zorlanıyor. Geride kalan 30 haftada toplamda 36 puan toplayan takım, bu puanların 29'unu evinde kazanırken, dış sahada sadece 7 puan elde etti.

Samsun'da 15 maça çıkan kırmızı-beyazlılar, 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 23 kez havalandırırken, kendi kalesinde 14 gol gördü.

Deplasmanda ise 15 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve tam 10 mağlubiyet yaşadılar. 12 kez gol sevinci yaşayan Samsunspor, rakiplerine ise 27 kez gol izni verdi.

Dış sahada elde edilen 0.46 puan ortalamasıyla, Samsunspor'un deplasmanlardaki performansı zayıf kaldı. Ancak, bu zorlu süreçte Sivasspor, Fenerbahçe, İstanbulspor ve Gaziantep FK'den birer puan, Adana Demirspor'dan ise 3 puan elde ettiler.

Kalan 8 maçta ise Samsunspor, iç sahada Pendikspor, Adana Demirspor, Trabzonspor ve Alanyaspor'u ağırlayacak. Deplasmanda ise Beşiktaş, Kasımpaşa, Konyaspor ve Fatih Karagümrük'e konuk olacaklar. Bu kritik maçlarda takımın performansı, ligdeki konumlarını belirleyecek önemli etkenlerden biri olacak.