Samsunspor Nuri Asan Tesisleri, Millet Bahçesi Alanı Olabilir, Meclis'te Kabul Edildi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinden Canik'e kadar geniş bir alanın Millet Bahçesi statüsüne dönüştürülmesi teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tansiyonu yükseltti. CHP'li İpek ve Tekcan, "Samsunspor Tesisleri ne olacak?" diye sordu, Başkan Demir, "Aynı şekli ile kalacak. Proje çalışmaları sürüyor "cevabını verdi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İlkadım ve Canik İlçe Belediyesi sınırları içerisinde 'millet bahçesi kullanımı oluşturulmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği', kabul edildi. Teklifin Samsun Limanı'ndan Doğupark alanına kadar geniş bir bölgeyi kapsadığı ortaya çıkınca, mecliste tartışma çıktı. 

TEKLİF KANUNA AYKIRI 

Başkan Demir, CHP Meclis Üyesi Hasan İpek'in söz alması karşısında 'Genemi sen yoksa' şeklinde ilginç bir tepki verdi. Sonra konuşan İpek, "Bu madde çok önemli. Samsun'u yakından ilgilendiren bir madde. Burası 3 etapta yapılmış. Bandırma Vapuru'ndan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'na kadar olan bir bölgede 3 etaplı bir millet bahçesi öneriliyor. Buranın çoğunluğu yeşil alan. Eski fuar alanı, Samsunspor tesisleri var. Tenis Kulübü'nün olduğu yer. Dolgu alanının hepsini kapsıyor aslında. Burası Samsun'un vitrini. Benim çekincem şudur; Biz ne yapıyoruz, yeşil alanları Millet Bahçesi'ne aktarıyoruz. Millet Bahçesi ile yeşil alanın kanundaki karşılığı aynı değil. Örnek veriyorum, yeşil alanı bir yere taşıdığımız zaman 500 metrekarelik alana bu alanı taşımak zorundayız, DOP'tan elde ettiğimizi.  Yeşil alanı kaldıramıyoruz, genelde bir yere taşıyoruz. Millet Bahçesi'ne çevrildikten sonra başka insanlar tarafından kullanılmasının önüne geçemeyiz. Mevcut yeşil alanları Millet Bahçesi yapıyorsak, başka alanlarda yeşil alan göstermek mecburiyetindeyiz. En büyük çekince bu. Samsunspor'un tesisleri kalacak mı?Tenis Kulübü ve kortları kalacak mı?Eski fuar alanı yeniden mi yapılacak? Atatürk Kültür Merkezi ne olacak? cevap bekleyen sorularda var. Hayvanat Bahçesi ve Sevgi Kafe'de plan içinde. Teklifin Kanuna aykırı olduğunu düşünüyorum "dedi. 

DEMİR: OLMAMASI GEREKEN ŞEYLER VAR ORALARDA 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Tam tersi bir hedefle bu plan geldi. Topyekün orayı Millet Bahçesi kavramına dahil etmiş oluyoruz. Bizden sonraki dönemler içinde oraları teminat altına alıyoruz. İşin özelliği bu. Şuandaki halini eleştirdiğimiz, çok yerde olmaması gereken şeyler var orada "dedi. 

SAMSUNSPOR TESİSLERİ ORADA KALACAK MI?

Daha sonra konuşan CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, "Orada Samsunspor'un tesisleri ve Tenis Kulübü var. Yeni planla aynı şekli ile devam edebilecek mi? " sorusunu sordu. 

ORAYLA İLGİLİ PROJEMİZ VAR 

Başkan Demir şunları kaydetti; "Şuanda, burası mevcut haliyle bütün alanlar devam ediyor. Plan noktasında, plana kavuşturuyoruz. Diyoruz ki; Bu alan Millet Bahçesi statüsündedir. Şuanda gündemimiz bu. İdare olarak bir projemiz var mı? Samsun fuar alanı için var. Mert Irmağı'ndan Kurtuluş Yolu'na kadar kısımda hatta Kurtuluş Yolu da dahil, Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nu ve Dijital Gösteri Merkezi'nin(Cumhuriyet Meydanı) oralarıda eski Samsun Fuar Alanı varya orayla ilgili bir projelendirme çalışmamız devam ediyor. Bu projemiz buraları koruyan ve ihya eden 7'den 77'ye oraları herkesin kullanımına açan bir proje olacak. Mert Irmağı ile ilgilide çalışma devam ediyor."

Mecliste oylamaya sunulan teklife, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı üyeleri evet oyu verirken, İYİ Parti ve CHP'nin oluşturduğu Millet İttifakı üyeleri ise ret oyu verdi. Teklif oy çokluğu ile kabul edildi.  Zekeriya FIRAT