Samsunspor Sahaya İndi

TAKİP ET

Kırmızı-Beyazlılar, yeni sezonun ilk antrenmanını yoğun taraftar desteği eşliğinde Nuri Asan Tesisleri'nde gerçekleştirdi

ALKIŞLARLA SAHAYA ÇIKTILAR

Kırmızı-Beyazlılar, TFF 1. Lig 2022-2023 futbol sezonu hazırlıkları için dün Nuri Asan Tesisleri’nin çimlerine ayakbastı. Taraftara ve basına açık gerçekleşen yeni sezonun ilk antrenmanına Yılport Samsunsporlu futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. Oyuncular, taraftarların yoğun desteği ile idman sahasına çıktı. Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kırmızı-Beyazlıların yeni teknik patronu Bayram Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

ÇOK GÜZEL BİR ATMOSFER VAR

“Hayırlısı ile kampımıza başladık. Takımın tam bütünlüğü sağlanmadı. İzinli birkaç kişi hariç geneli burada. Çok güzel bir atmosfer, çok güzel bir hava var. Taraftarlarımız da sağ olsunlar. Antrenmanımızı onlara açtık. Taraftarlarımız da geldi. İnşallah en iyi şekilde 2 dönemli kampımızı bitirip, eksik olan oyuncularımız da bize katıldığında istediğimiz oyun şeklini oluşturup, kampları tamamlayıp, buraya hazır halde döneriz. Amacımız taraftarlarımızın beklediği o mücadeleyi, futbolu sahaya yansıtmak. İnşallah bu sonuçlara da yansır ve herkesi mutlu ederiz.” 

İZİNLİ OLANLAR VAR 

“Novikovas UEFA Uluslar Ligi’nde ülkesinin milli takım formasını giydiği için izinli. Fofana da 2 gün sonra aramıza katılacak. Tomane’de gelemeyecek katar uzaklıkta. O da 2 gün izin istedi. Onun dışında benim kendimin izin verdiği bir oyuncu yok. Buradaki kampın amacı toplanıp hem medikal kontrollerini bitirmek, hem de biraz daha gençleri görmek. Kampta verimli çalışmalar yapabilmek için oraya belirli bir sayı ile gitmemiz lazım. Dolayısı ile bu süreçte gençlerimizi değerlendireceğiz. Onları görmek adına 4-5 gün önemli.”

2-3 NOKTA TRANSFER OLACAK

“Transfer çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç duyulursa transfer yapıyoruz. Eksik bölgemiz varsa onu doldurmak zorundayız. Önemli bir yarışa gireceğiz ve sonuna kadar o yarışın içinde olmak istiyoruz. Dolayısı ile 2-3 mevkiye nokta transferler olacak. O konuda da çok çalışıyoruz. “

DIOMANDE’NİN DURUMU FARKLI

“Bateau ve Boli’nin yönetimsel sıkıntıları var. Ben kadro kurgumla alakalı raporumu verdim. Diomande’nin farklı bir durumu var. Sakatlıktan döndü. Hem karakteri, hem burada kalma isteği, biz onu tamamen performansına göre değerlendireceğiz. Verimli olduğu takdirde değerlendireceğiz.” 

İKİ DEPARTMAN KULÜBÜN BÜNYESİNDE

“Kalabalık teknik ekiple alakalı daha önce de bilgi vermiştim. Burada hem analiz departmanı, hem scout departmanı tamamen kulübün bünyesinde kurulması gereken departmanlar. Bunun doğrultusunda çalışıp o departmanlara ihtiyaç halinde hocalar alındı. Bu departmanlar gereken verileri teknik heyete aktaracak, biz de çalışmalarımızı yapacağız.”

Davut AKTAŞ 

Kendilerine takım bulmaları için izin verilen Bateau, Tolcay, Savicevic ve Talha, yeni sezonun ilk idmanında yer almadı.

Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, yeni sezonun ilk antrenmanına büyük ilgi gösterdi.

Kırmızı-Beyazlı takımın oyuncuları, yeni takımıyla ilk idmanına çıkan Teknik Direktör Bayram Bektaş’la tokalaşarak, hoş geldin dedi.