Samsunspor Taraftarından Mutlusu Yok

TAKİP ET

Samsunspor ligin ikinci yarısına fırtına gibi başladı. Hem oyun, hem de skor olarak ortaya konulan performans taraftarın yüzünü güldürdü

6 PUANI HANESİNE YAZDIRDI
Devre arası transfer döneminde 4 oyuncu ile el sıkışan Yılport Samsunspor, Antalya’da yaptığı kampın meyvelerini 3’er 3’er toplamaya başladı. Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan Kırmızı-Beyazlılar, Balıkesirspor’u deplasmanda, Kocaelispor’u da iç sahada mağlup ederek 6 puanı hanesine yazdırdı. Skor olarak alınan sonuçlarla birlikte ortaya konulan performans da camiayı mutlu etti.

İLK 2’DEN UZAKLAŞMAK İSTEMİYOR
Teknik Direktör Fuat Çapa yönetiminde iyi bir grafik çizen Yılport Samsunspor, play-off potasında kalıcı olmak ve ilk ikiden de çok fazla uzaklaşmak istemiyor. Takımın performansı ile ilgili özellikle Teknik Direktör Çapa’ya ayrı bir parantez açmak gerekir. Elindeki kadroyu en verimli şekilde kullanarak futbolcuları tek bir hedef etrafında toplayan tecrübeli teknik adam, kulübün üzerindeki kara bulutları da dağıttı.

ÇAPA AİLE ORTAMI OLUŞTURDU
Özellikle Hasan Kılıç, Yasin Öztekin gibi tecrübeli oyuncuların performansını yukarıya çekmeyi başaran Fuat Çapa, genç oyuncuları da takımın içine dahil ederek bir aile ortamı oluşturdu. Bu da takımın saha içi görüntüsüne ve sonuçlarına da yansıdı. Peş peşe gelen galibiyetlerle takımın özgüveni de arttı. Şimdi hedef Keçiörengücü maçı.

TARAFTARLAR MEST OLDU
Ligin ilk yarısında sergilenen inişli çıkışlı grafiğin ardından ikinci devreye fırtına gibi başlayan Kırmızı-Beyazlılar, taraftarlarını da mest etti. Kaptan Yasin Öztekin’in müthiş performansı, Fofana’nın göze hoş gelen etkili oyunu ve Hasan Kılıç’ın da yeniden eski günlerine döndüğünün sinyallerini vermesi taraftarların da yüzünü güldürdü.  

ARAYI İYİ GEĞERLENDİRELİM 
Bu arada Dünya Kupası eleme maçlarının bu hafta oynanacak olması nedeniyle liglere verilen yaklaşık 2 haftalık arayı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Deneyimli çalıştırıcı Fuat Çapa’nın bu aradan maksimum verimle çıkacağına eminim. Çünkü geride kalan hatalara baktığımızda Çapa’nın liglere verilen araları çok iyi değerlendirdiğini zaten gördük. 

RUHLARI ŞAD OLSUN
Son olarak 20 Ocak 1989’daki kazada hayatını kaybeden Teknik Direktörümüz Nuri Asan, futbolcularımız Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan’ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Yakın zamanda kaybettiğimiz kaptanımız, başkanımız Emin Kar’a da rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.

Haber-Yorum: Davut AKTAŞ