Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu: Güçlü İsimler Olabilir Çift Yönlü Oynamalıyız

TAKİP ET

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "Saha içerisinde güçlü isimlerle kurulu bir takım olabilirsin ama o isimlerle hücumda yapmak zorundasın, savunmada yapmak zorundasın" dedi.

Samsunspor'la dün gerçekleşen imza töreninin ardından bugün ilk kez takımla birlikte antrenmana çıkan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, "Sabırsızlanıyorum. Oyuncularımla tanıştık" dedi.

Bandırmaspor maçını değerlendiren Eroğlu, "Bandırmaspor geçen senenin final oynayan takımı. Biz çok güçlü bir takımız. Bu ligde mücadele etmeden, çok istemeden, saha içi organizasyonlarını yapmadan başarılı olamıyorsun. Benim de ilk maçım olacak. Oyuncularla birlikte yakalayacağımız ivme ile startın başlangıcını yaparsak, istikrarlı bir şekilde devam gelir" diye konuştu.

DEFANS-HÜCUM BİR ARADA
Tecrübeli teknik adam, "Çağdaş, modern futbolda, defansif, ofansifi birlikte yapman gerekiyor. Saha içerisinde güçlü isimlerle kurulu bir takım olabilirsin ama o isimlerle hücumda yapmak zorundasın, savunmada yapmak zorundasın. Galibiyetle dönmek istiyoruz. Maçın gidişatına göre sistemimizi uygulayıp, başarılı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

KADROYA GÜVENİYORUM
Kadroya çok güvendiğini ifade eden Eroğlu, "Oyuncuların özelliklerini biliyoruz. Takım anlamında biraz daha bunun üzerinde yoğunlaşmak istiyoruz. Bir anda her şeyi değiştiremezsiniz. Küçük küçük dokunuşlarla oluyor. Gerçekten çok güçlü bir kadro var. Normalde ilk yarı 35-40 puanlar avantaj sağlıyor. Oynanacak 12 maç var ve bu da 36 puan yapıyor. Sezon sonu 71 puanlar takımı ilk 2'den şampiyon olarak çıkartıyor. Biz ilk yarıdaki her maçı kazanmaya talibiz. Güçlü oynayıp, oyun gücümüzü sahaya yansıtıp, hedefe ulaşmak istiyoruz" dedi.

HERKES HAZIR OLMAK ZORUNDA
Hüseyin Eroğlu, şöyle konuştu; "Sakat oyuncularımız var. Her oyuncu değerlidir. Futbol sadece 11 kişiyle oynanmıyor. Eğer kadron 24-25 kişiyse oyuncular da her an hazır olmak zorunda. En büyük özelliğim oynamayan oyuncularımı hem fiziksel, hem mental hem de taktiksel olarak hazır tutmak. Onlarla zaman geçirmek benim için değerli. Hangi oyuncum çıkıp oynarsa o görevini yapmak zorunda."

Eroğlu, "Sabah Store 55'e gittim. Çok güzel ürünleri var. Hemen alışveriş yaptım, aileme göndereceğim. Çocuklarım giysinler."

Kırmızı-Beyazlıların teknik patronu Hüseyin Eroğlu, antrenman öncesinde okuma imkanı bulduğu Hedef Halk Gazetesi'ne hayran kaldı. Spor sayfasını inceleyn ve çok beğendiğini söyleyen Hüseyin Eroğlu, "Ulusal gazeteden hiçbir farkı yok" dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İdman sahasına 1 dakika geç gelen Hüseyin Eroğlu, “Kusura bakmayın. 1 dakika geç kaldım” diyerek gazetecilerden özür diledi.