Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: "Avrupa'da, Türkiye liglerine benzeyen bir lig yok"

TAKİP ET

Markus Gisdol, Türk futbolundaki sık teknik direktör değişikliklerini eleştirerek, Türkiye liglerinin Avrupa'daki hiçbir lige benzemediğini belirtti.

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Türk futbolundaki hızlı teknik direktör değişikliklerini eleştirdi ve Türkiye liglerinin Avrupa'daki diğer liglere benzemediğini söyledi. Alman teknik adam, verdiği özel röportajda başarılı performansının sırlarını paylaştı.

Gisdol, Süper Lig'in diğer Avrupa liglerine benzemediğini ifade ederek, "Muhtemelen Avrupa’da Türkiye liglerine benzeyen bir lig yoktur. Özellikle Almanya’da böyle bir şey olmuyor. Belki de bu Türk kültürünün bir parçasıdır. Bunu olduğu şekilde kabul etmemiz gerekiyor." dedi. Ayrıca, Türk futbolundaki sık teknik direktör değişikliklerinin olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Sözleşme durumuyla ilgili olarak ise Gisdol, "Şu an zor bir yoldayız. Sözleşme konularını konuşmak için ligin bitmesini beklememiz gerekiyor. Ligin sonuna geldiğimizde zaten bu konuşmalar başkanımızla olacaktır. Şimdi bir yolda ilerliyoruz ve konsantrasyon eksikliğine sebep olsun istemiyorum. Odaklanmak istediğimiz şey, kalan maçlar." şeklinde konuştu.

Gisdol, elde ettikleri başarıda takım içi uyumun büyük rol oynadığını belirterek, "İyi bir teknik heyetim var. Fuat Çapa ve Yüksel Yıldırım bana çok destek oldular, beni yalnız bırakmadılar. Şehir ve taraftarlar beni çok iyi karşıladılar. Bu da benim Samsun’daki çalışmalarımı daha kolay bir ortamda gerçekleştirmemi sağladı. Bir başarı varsa bu başarı, bir zincirin halkaları gibi hepimizin başarısıdır." şeklinde konuştu. Gisdol, Samsunspor'u 32 puanla 11. sıraya yükseltmişti.

samsunspor teknik direktör markus gisdol avrupa türkiye Süper Lig samsunspor teknik direktörü