Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol: "Süper Lig'e geldikten sonra çok şaşırdım, buradaki kaliteyi gördüm"

TAKİP ET

Yılport Samsunspor'un Alman teknik direktörü Markus Gisdol, Türk futbolunu değerlendirdi ve Türkiye'deki futbol ortamı hakkında görüşlerini paylaştı.

Gisdol, Süper Lig'e gelmesinin ardından yaşadığı şaşkınlığı ifade ederek, "Süper Lig'e geldikten sonra çok şaşırdım, buradaki kaliteyi gördüm. Türk futbolu her geçen gün gelişen bir lig. Ben bu kadar zor olacağını da beklemiyordum açıkçası. Çok zorlu rakiplere karşı oynuyoruz, çok iyi takımlar var." dedi. Gisdol, özellikle Antalyaspor gibi güçlü rakiplere karşı deplasmanda oynamanın zorluğuna vurgu yaptı.

Hakemlik mesleğini dünya genelinde zor bir meslek olarak nitelendiren Gisdol, Türkiye'de hakem olmanın daha zorlayıcı olabileceğini söyledi. Ancak kendi performansına odaklanması gerektiğini belirterek, "Ben burada yaşadığım müddetçe Türk kültürüne de ayak uydurmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın performansını da değerlendiren Gisdol, milli takımın gençlerden kurulu bir sistemle başarılı bir performans sergilediğini belirterek, genç oyunculara daha fazla süre tanındığı takdirde Türk futbolunun ilerleyen yıllarda daha fazla gelişeceği düşüncesinde olduğunu belirtti.

samsunspor teknik direktör markus gisdol türkiye almanya süper lig