Samsunspor'un genç stoperi Bedirhan Çetin: İdolüm Çağlar Söyüncü

TAKİP ET

Adanaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giyen ve performansı ile beğeni toplayan Samsunspor'un 16 yaşındaki stoperi Bedirhan Çetin, idolünün Çağlar Söyüncü olduğunu söyledi

*** Öncelikle kendini bize kısaca tanıtabilir misin? 

İsmim Bedirhan Çetin, Samsunluyum. 2006 doğumluyum. Samsunspor U19 takımında stoper mevkiinde forma giyiyorum.

*** Geçen sezondan başlayalım. Samsunspor U16 ile beraber U16 finallerinde yarı finale kadar geldiniz. Yarı finalde ise harika mücadelenize rağmen 1-0’lık sonuçla elendiniz. Bu sezondan bireysel olarak ne çıkardın, takımsal olarak ne çıkardınız?

Sizin de dediğiniz gibi yarı finalde gerçekten harika mücadele verdik. Geçen sezon bana çok şey kattı. İlk defa Türkiye Finallerde bu kadar ilerleme fırsatım, bu da çok güzel bir tecrübeydi benim için.

*** Bu sezon U19 Liginde düzenli forma giyen en genç oyunculardan birisin. Bunun seni zorladığı anlar oluyor mu? Bunun sana kattıkları nedir sence? 

Evet genç olabilirim ama kendimden büyüklerle oynamam benim için bir şey ifade etmiyor. Sahaya çıkınca yaşın bir önemi de kalmıyor. Güç, kondisyon olarak her geçen gün daha da geliştiğimi, o yaş farkını kapattığımı hissediyorum. U19 ligi aslında sert bir lig olduğundan bu yönden gelişebiliyorum.

*** Yine bu sezon altın jenerasyonlarımızdan olan Türkiye U17 Milli Takımı ile Elit Tur’a çıkma başarısı gösterdin. Grup maçlarında Efe Can Mete ile gösterdiğin uyum da çok iyiydi bence. Peki senin bu takım hakkındaki görüşlerin neler, takımın geleceğini nerede görüyorsun?

U17 milli takımı olarak çok potansiyelli oyuncular olduğumuzu düşünüyorum. Elit turdan da çıkıp, Avrupa şampiyonasında herkese bu potansiyelimizi göstermek istiyoruz. Geleceğimizin gerçekten çok parlak olduğunu düşünüyorum.

*** Paylaşımlarından ve imajından da görebileceğimiz üzere Çağlar Söyüncü’yü kendine idol olarak alıyorsun. Hangi konularda kendini ona benzetiyorsun ve hangi konularda onun gibi olmaya çalışıyorsun? 

Birçok konuda onu kendime benzetiyorum. Oyun stili olarak kendime örnek alıyorum, aynı şekilde görünüş olarak kendime benzetiyorum. Benim için gerçekten bir idol. Onunla kısa telefon görüşmemizde de bunlardan bahsettim, o da bana sıkı çalışmam gerektiğini iletti.

*** Bu sezon Hüseyin Eroğlu’nun gelmesiyle birlikte ilk profesyonel maçına çıktın, bu maçta da asist yaptın. Hüseyin Hoca ile ilişkiniz nasıl peki? 

Hüseyin hoca bana güvendiğini çokça hissettirdi. Bende ilk maçımda onun güvenini boşa çıkarmadığımı düşünüyorum. Hüseyin hoca ile sürekli iletişim halindeyiz. Her zaman benimle ilgileniyor. Benim için gerçekten büyük bir şans. Onun tecrübelerinden en iyi şekilde yararlanmak istiyorum.

*** Samsunspor taraftar baskısı olarak yüksek bir camia. Ama aynı zamanda destek olarak da en coşkulu taraftarlardan biri. Bu seni çekindiriyor mu, yoksa oynamak için daha fazla mı heyecanlandırıyor? 

Samsunspor taraftarı genç oyunculara her zaman destek çıkan, başarıya gerçekten aç bir camia. Babam da koyu Samsunsporludur, oradan biliyorum. Bu da beni daha çok heyecanlandırıyor, bir çekinme yaratmıyor.

*** Kendini 10 yıl sonra nerede görmek istiyorsun? 

A milli takımda Çağlar Söyüncü ile birlikte oynamak hedeflerimden bir tanesi. Eksiklerimi kapatıp en iyi şekilde Avrupa'ya gidip ülkemi temsil etmek de bir başka hedefim.

*** Fark yarattığın, iyi olduğunu düşündüğün özelliklerin hangileri? Kendinde eksik olduğunu düşündüğün ve geliştirmen gereken özellikler hangileri?

Oyun içinde sakin kalmada, oyunu kurarken attığım dikine paslarda ve oyunu okumada iyi olduğumu söyleyebilirim. Geliştirmem gereken şey ise hava toplarım. Onları daha kusursuz hale taşıyabilirim. Ayrıca sol ayağımı da geliştirmeye çalışıyorum.

*** Unutamadığın bir maç var mı? 

Milli takımla (U16) Brezilya’yı yenmiştik geriden gelerek. O maçta kafa vuruşumda kaleci çıkarmıştı, kaleciden dönen topta gol olmuştu. O maç ve o an aklımdan çıkmıyor diyebilirim. 

*** Karşısında en çok zorlandığın oyuncu kim? 

Adanaspor maçında Metehan Altunbaş’a karşı oynadığımda zorlanmıştım. O da Ümit Milli Takım oyuncusu yanlış bilmiyorsam. Gerçekten güzel bir rekabet geçmişti aramızda. Onu söyleyebilirim.

*** Birlikte oynadığın en yetenekli oyuncu? 

Efe Akman ve İsak Vural diyebilirim. İkisi de gerçekten çok özel, çok yetenekli oyuncular.