Samsunspor'un hayati 7 haftası

TAKİP ET

Ligde topladığı 37 puanla hala küme düşme endişesi yaşayan Samsunspor, kalan süreçte birbirinden önemli ve zorlu 7 hayati maça çıkacak

BASKI UNSURU OLUYOR

Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig’de geride kalan 31 hafta sonrasında topladığı 37 puanla 12. sırada yer alıyor. Küme düşme hattının en üst basamağında yer alan rakibi ile arasında sadece 6 puan bulunan Kırmızı-Beyazlılar, ligden düşme endişesini hala üzerinde hissediyor. Bu durum elbette ki takım üzerinde bir baskı unsunu da oluşturuyor.

15 MAÇTA 1 GALİBİYET

Evinde büyük taraftarının da desteği ile mükemmel bir grafik ortaya koyan ve iç saha puan durumunda 5. sırada yer alırken, deplasmanda ise adeta dibe vurmuş durumda. Bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta sadece 1 kez kazanan Yılport Samsunspor, rakipleri ile 4 kez berabere kalırken, 10 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

DEPLASMANDA 4 MAÇ 

Ligin kalan 7 haftalık bölümünde 4 deplasmanda maçına daha çıkacak olan Yılport Samsunspor, bunların 2’sinde küme düşme hattındaki rakiplerinden Konyaspor ve Fatih Karagümrükspor’a karşı oynayacak. Kırmızı-Beyazlıların bu maçlardan alacağı sonuçlar, belki de ligdeki kaderini de tayin edecek. Samsunspor’un deplasmandaki diğer rakipleri ise Beşiktaş ve Kasımpaşa olacak.
 
TARAFTAR ONLARA GÜVENİYOR
Yılport Samsunspor, bu maçların yanı sıra evinde ise Adana Demirspor, Trabzonspor ve Alanyaspor gibi takımlarla karşı karşıya gelecek. Bu maçlardan alacağı puanlarla lige tutunmayı amaçlayan Kırmızı-Beyazlıların, deplasmanda nasıl bir performans ortaya koyacağı ise merak ediliyor. Taraftarlar ise deneyimli çalıştırıcı Markus Gisdol ve oyunculara sonuna kadar güveniyor.

Davut AKTAŞ