Samsunspor'un kaptanı Osman Çelik: Ben artık Samsunluyum

TAKİP ET

Samsunspor'un kaptanı Osman Çelik, 'Doğma büyüme Antalyalıyım ama bana soranlara artık Samsunluyum diyorum' dedi

Gazeteci ve yorumcu Emre Bol’a özel açıklamalarda bulunan Kırmızı-Beyazlıların kaptanı Osman Çelik, teknik direktör Markus Gisdol’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

DOĞMA BÜYÜME ANTALYALI’YIM AMA…

Samsun’da hayatın çok güzel olduğunu söyleyen kaptan Osman, “Doğma büyüme Antalyalıyım ama bana soranlara artık Samsunluyum diyorum. Burada üçüncü senem. Şehirle ve taraftarla özdeşleştik. O nedenle kendimi artık Samsunlu gibi hissediyorum diyebilirim” dedi. 

HOCAMIZ BİZE GÜVEN VERDİ

Sezon başı sıkıntılı başladıklarını hatırlatan Osman Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonraki süreçte bir hoca değişikliği yaşadık. Markus hoca geldikten sonra takıma bir güven verdi, takımı doğru bir yola soktu. Devamında inanılmaz bir ivme yakaladık. Şu anda bulunduğumuz konumun bile daha üstünde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Ama sezon başına bakarsak şu anki konumumuzun iyi bir nokta olduğunu söyleyebilirim.”   

ONLARI İLK SIRAYA YAZARIM

“Markus hoca saha içinde kesinlikle hiçbir şeyden taviz vermeyen, işini yapan, saha dışında da belirlediği kurallar çerçevesinde istediklerini yaparsan geçinmesi çok kolay bir insan. Ama disiplin konusunda ona istediklerini vermen gerekiyor. Yoksa diğer türlü büyük sıkıntılar yaşayabilirsin. Karabükspor’da Tudor ile bir dönem çalışmıştım. Markus hocayı ve Tudor’u çalıştığım hocalar içinde ilk sıraya koyabilirim.” 

PERSONELİN KATKISI ÇOK BÜYÜK

“Tesislerimiz konum olarak sağımızda deniz, karşımızda alışveriş merkezi, şehrin merkezinde inanılmaz bir ortam var. Tesis içerisindeki imkanlar da inanılmaz. Tesislerdeki personeller de başarımızdaki en önemli mimarlardan diyebilirim. Buraya geldiğimizde herkes güler yüzlü, ne istesek anında oluyor. Hem tesisin, hem de içindeki insanların güzel olması başarıyı da beraberinde getiriyor.”

AJAX MODELİNİ İSTİYOR

“Başkanımız özellikle altyapıya güzel bir tesis yaptı. Türkiye’de herkes altyapıya önem vermemiz gerektiğini söylüyor ama kimse yatırım yapmıyor. Başkanımız mükemmel bir tesis yapıp, çok güzel bir yatırım yaptı. Kendisinin kafasında zaten belirlediği bir model var. Tıptı Ajax gibi Samsunspor’un da kendi evlatlarını yetiştirdiği bir model vardı. İnşallah bunun ilk adımını attı. Bundan sonraki süreçte de nice oyuncular gelecek.”

KURTULUŞ ALTYAPIDA

“Bu sezon Mustafa Haluk Tan süre aldı. Yunus Emre Çift iki sezondur oynuyor. Muhammet Ali Özbaskıcı, Enes Albak var. Milli takımlara bir sürü oyuncu gönderiyoruz. Kulüplerin ayakta kalmasının en önemli unsuru kendi futbolcularını yetiştirmesi. Türkiye’de bunu biz biraz arka plana atıyoruz ama Türk futbolunun kurtuluşu bence budur.”  

YABANCI HAKEM DENENEBİLİR

“Medyada, spor kamuoyunda öyle bir ortam oluşturuldu ki, maç bitiyor herkes memnuniyetsiz. Bence güven ortamı yitirildi ve bunu yeniden kazanmamız lazım. Nasıl kazanırız bilmiyorum ama maç bittiğinde iki takımın da oyuncuları hakemden memnun değiliz diyor. Samsunspor bu sezon canı en çok yanan takımlardandır. Ben aslında her zaman futbolcusundan yöneticisine hep Türk olmasından yanayım. Ama bu geçiş sürecinde bizi rahatlatacaksa yabancı hakem de denenebilir.”

samsunspor osman çelik