Samsunspor'un transfer listesi kabarık

TAKİP ET

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Kırmızı-Beyazlıların şu ana kadar 35 futbolcuyu takibe aldığı öğrenildi. İşte detaylar...

RAPORLAR SUNULDU

Yılport Samsunspor, şu ana kadar yurt içi ve yurt dışında 35 sporcuyu mercek altına aldı. Özellikle Fransa ve Belçika’da arayışlarını sürdüren teknik direktör Hüseyin Eroğlu ve kardeşi Halit Eroğlu, izlediği futbolcular ile alakalı Başkan Yüksel Yıldırım’a raporlarını sundu. Bu hafta oynanacak maçların ardından Süper Lig sona erecek ve takımlardan ayrılan oyuncular netlik kazanacak. 

ALTERNATİFLİ KADRO

Daha önceki açıklamalarında Başkan Yüksel, Yıldırım Süper Lig’in sona ermesiyle birlikte büyük kulüplerden boşa çıkacak oyuncular olacağını, bu nedenle transferde acele etmediklerini söylemişti. Her mevkide 3 alternatifli bir kadro kurmayı amaçlayan Kırmızı-Beyazlıların 10 gurbetçi futbolcuyu da yakından takip ettiği öğrenildi.

TECRÜBE ÖNEMLİ 

Yüksel Yıldırım önderliğindeki transfer komitesi, Süper Lig’i bilen ve tecrübeleri ile takıma katkı sağlayacağına inandıkları isimler üzerinde yoğunlaşırken, gelecek vadeden futbolcuları da göz ardı etmiyor. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, yapılması muhtemel transferlerle alakalı Başkan Yüksel Yıldırım ile sürekli temas halinde. 

GERİ DÖNENLER ZORLAYABİLİR

Yönetimin transferin dışındaki zor bir sınavı da gidecek ve kalacak isimlerle alakalı olacak. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, bu isimlerle alakalı olarak da yönetime raporunu sunmuştu. Kiralık olarak takımda forma giyen isimlerle devam edilmeyeceği daha önce açıklanırken, kiralıktan geri gelecek oyuncuların durumları da yönetimi zorlayacak gibi. 

KAR ZARAR DENGESİ KORUNACAK

Kadrodaki şişkinlik nedeniyle yönetim gitmek isteyen oyunculara başka takımlarla görüşmeleri için müsaade ediyor. Yönetimin bu konudaki en büyük hassasiyeti ise kar zarar dengesini sağlayabilmek. Kırmızı-Beyazlıların başarılı bir performans ortaya koyarak şampiyonluğa ulaşması, takımdaki oyunculara olan ilgiyi de arttırıyor. 

MENAJER OYUNLARINA DİKKAT

Yeni sezonda arzu edilen hedefe ulaşabilecek bir kadro oluşturmak isteyen Samsunspor, menajer oyunlarına ise çok dikkat ediyor. Listede olmayan birçok ismi Kırmızı-Beyazlıların gündemindeymiş gibi göstermeye çalışan menajerler, amaçları doğrultusunda özellikle İstanbul basınını kullanıyor. Yöneticiler ise bu oyunlara kanmayacaklarını her fırsatta dile getiriyor.  

TALEPLERİ KARŞILAYACAĞIZ

Başkan Yüksel Yıldırım daha önce verdiği demeçlerde, “Hocamız Hüseyin Eroğlu bizden 10-12 futbolcu istedi. Bu talebi karşılamaya hazırız. Hocamız iyi bir kamp geçirmek istiyor. Bu nedenle de transferlerin kampa yetişmesini arzu ediyor. Ben de hocamızın bu talebi yerine getirebilmek için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullanmıştı.